Я звичайно не виправдовую дію людини, з якою Ви стикнулися у винайму житла, але виникли деякі питання.
1. Як можна підписувати договір, який Ви не взмозі прочитати? А якщо там кажеться, що Ви будете винні нирки? На цьому етапі вже можна було шукати іншу людину.
2. Я так розумію, що ви сплатили 1250 за перший місяць + 1250 за останній місяць + 1250 депозиту? Коли Вам сказали про такі умови, які Вам не сподобалися, Ви не пішли шукати щось далі? Чому? В мене б навіть якщо були б такі гроші, я б шукав інших умов.
3. Оплата "на руки" практикується тільки в приватних умовах. І то означає, що Ви дуже довіряєте людині. Тим більше ніяких справ з людиною, яка приймає гроші готівкою мати немає сенсу. І йдеться не про українку, чи канадійку, а про ділові співвідносини. То чому на цьому етапі Ви ще стали мати справу з нею?
4. Під підвалом Ви маєте на увазі basement? Це нормально для Канади жити у basement. Це означає, що Ви не будете заважати сусідам, які живуть під Вами гопотом Ваших кроків. Питання тільки чому Ви підписали умову, якщо побачили, що basement, який Ви подивилися, Вам не підходить? Ми дивилися такий "підвал" коли шукали житло і так як в нас є пес, це був непоганий варіант, бо він би комусь по голові постійно бігав. А якщо б були діти, то це б було ще гірше.
5. Не дуже зрозумів про район. Але щоб не було проникнення бомжів, яких тягне до центра міста, може краще було шукати щось у престижному та спокійному районі?
6. Про надбавку 50% за своє житло не дуже зрозуміло. Якщо Вас ціна влаштовує, то яка різниця за скільки і чиє житло вона його купила? Якщо не влаштовує ціна і умови житла, яке Ви подивилися, то навіщо Ви підписуєте договір?
6. В усіх квартирах є деякі несправності, це нормально для Канади. Чи Ви вивчали інформацію про ставлення до житлових умов канадців? Чи Ви знаєте чим живуть канадці, з чого і як вони будують свої будинки, тим більше ті, на яких можна заробити? Не кажучи про вентиляцію, яка зроблена так, щоб не працювати. Труби на даху мають бути вище рівня даху, але тут цим не заморочується. Знову питання, чи Ви перевіряли працю усіх приладів перед тим як знімати приміщення? Це нормально, як нормально перевірити автомобіль перед покупкою чи приміряти взуття.
7. Якщо у договорі написано, що маєте, то маєте. Для цього люди про щось домовляються, коли
підписують договір. Ще в них є деякі пункти маленькими літерами. Якщо Ви не прочитали договір, як можна його підписувати? Чи Вам не потрібно подумати про всі ситуації, які можуть виникнути і як це на Вас вплине?
8. То виходить, що багато українців, які потерпіли від цієї особи, не читали умови, не думали чи потрібно їм саме це приміщення, не передивлялися як працюють прилади та настільки довіряють незнайомим людям, що готові віддати незнайомій людині гроші готівкою без жодного підтвердження?
В дитинстві та на протязі цілого життя ми вчимося на своїх помилках. Це для того, щоб не робити їх знову і навчити інших на своєму прикладі. Чи не так? Ви навчилися деяким речам, то будете більш розвиненою людиною. Інші, може бути, навчаться на вашому прикладі. А може і не навчаться, бо кожний буде думати "А раптом пронесе і зі мною буде інакше?" замість того, щоб розрахувати все заздалегідь.