Привіт. Мене звати Кім. Я 45-річна канадська мама 3 маленьких дітей, які живуть у Ванкувері, до н. е. Ми з дітьми прийняли більше 10 українських новачків з березня 2022 року. Пишу зараз, щоб поділитися з вами своїм досвідом та порадами для новачків.
Цей пост спрямований переважно для новачків, які хочуть назавжди оселитися в Канаді.
На мою думку, чинник номер ОДИН про те, чи матиме новачок успіху в Канаді в довгостроковій перспективі, це наскільки добре вони пристосовуються до канадської культури. Ваша освіта, досвід роботи та рівень англійської мови дуже мало означають, якщо ви не здатні адаптуватися до канадської культури. На мій досвід, причина, по якій люди не вдаються, полягає в тому, що вони не здатні відпустити свої східноєвропейські або пострадянські шляхи, втручатися тут у суспільство.
Отже, спитайте себе, як я можу краще інтегруватися в канадське суспільство і щоб канадці ставилися до мене? Запитайте себе:
- Скільки разів сьогодні я привітався чи посміхався незнайомцю? Ціліться 1-10 разів.
- Скільки разів я сьогодні тримав відчинені двері чи допомагав незнайомцю? Ціліть 1-5 разів.
- Скільки разів я починав розмову з незнайомцем і казав їм, що я з України? Ціліть 1-5 разів. Кожна ваша розмова з абсолютно незнайомцем - це можливість отримати лідів для роботи та житла, а також практикує вашу англійську.
- Скільки разів я надсилав повідомлення канадцю, який допомагав мені на шляху з моменту мого приїзду? Це чудовий спосіб залишатися на зв'язку з людьми, яких ви тут зустріли, і, можливо, коли вони почують вас, у них з'являться нові зв'язки або ідеї щодо вакансій/житла/ресурсів
- Як часто я казав канадцю, що вдячний Канаді за політику відкритих дверей для українців у цей важкий час? Пам'ятайте, що гроші, які надаються і вашій родині, доступні через високу ставку податку, які сплачують канадські працівники, та завдяки їх великим серцям ❤️. Прагнення всунути цей коментар у ваші розмови з незнайомцями кожен day...it може призвести до того, що один з тих незнайомців приймає нового прибуття в майбутньому
- якщо вас приймає канадці безкоштовно або за оренду нижче ринкової, як часто ви казали йому, що ви вдячні або цінуєте їх, або питайте їх, чи ви можете щось зробити, щоб допомогти їм (не за оплату)
- Як часто ви зупинялися і питали себе, чи я повожуся/поводжу себе так, щоб подати гарний приклад від імені всіх українських новачків? Це важливо, тому що це відкриє двері для майбутніх новачків, які їх тепло зустрінуть в Канаді.
- Чи надав я достатньо інформації про себе, коли просять допомоги? Спробуйте уявити себе у власній домівці в Україні, а незнайомець просить ненадовго пожити у вашу домівку безкоштовно. Подумайте про те, якою інформацією ви хотіли б, щоб вони поділилися з вами.
"В Канаді не те, що ти знаєш, а те, кого ти знаєш! ” .... спитайте себе, скільки нетворкінгу я сьогодні робила? Чи зображувала я себе доброзичливою, доброю, на щастя, турботливою, усміхненою людиною Чи випала я можливість спілкуватися з кимось новим, у кого можуть бути інші зв'язки для мене?
Не треба:
- скаржитися на Канаду, ціни, погоду чи культуру. Якщо ви тут, то вам тут раді, бо ви втікаєте від війни, але ваші скарги не приємні.
- Скажіть канадцям, що ви тут, щоб ухилитися від призову
- Скажіть канадцям, що ви приїхали сюди, щоб забрати 3000 доларів, але плануєте якнайшвидше переїхати до США.
- шукайте приймаючу сім'ю, яка буде приймати вас безкоштовно, якщо ви жили в Європі до вторгнення, і переїжджаєте до Канади для іншого досвіду. Вас тут чекають, але залиште дуже обмежені канадські гостини для тих жінок, дітей, літніх людей та інвалідів, які дійсно тікають від війни.
- Не ображайте публічно і не принижуйте інших українців. Це час, коли весь український народ об'єднався та підтримував один одного. Це не по-канадськи - тільки погано виглядаєш і шкодить репутації українців загалом.
Вищезначене - це тільки мій досвід, який базується на моїх значних інвестиціях у час, енергію та витрати на хостинг та допомогу більш ніж 100 українцям за останні 1,5