UKR 🇺🇦Edmonton 🇨🇦 Chat
-
Егор Вітаємо в UKR 🇺🇦Edmonton 🇨🇦 Chat Правила чату: 1.Мова спілкування - на Ваш вибір 2.НІ мовним питанням 3.Поважати співбесідників 4.За розпалювання ворожнечі БАН 5.Нецензурна лексика заборонена 6.Самореклама заборонена.
-
BEAR SPRAY Якщо ви збираєтеся на хайкінг ( чи інший вид активної подорожі) в Canadian Rockies і не хочете стати чиїмсь раціоном, то варто придбати спрей від ведмедів. Напишу пару слів про те, що є в Едмонтоні. Я розглядав спреї в двох магазинах Cabelas and MEC. В магазинах наявні спреї від двох різних виробників. По відгуках кожен з них має позитивні відгуки (переважно від людей котрі вдячні долі, що ніколи їм не довелося застосувати той спрей проти 🐻) та негативні ( напр. що counter assault слабо спрацьовував проти нарваної вівчарки, або що frontiersman легко розгерметизовуються від ударів чи тряски). Особисто я порівнював їх час дії , та дальність розпилення. Виробниками заявлено що Counter assault 230гр розпилюється 7сек і на 9.7м, а frontiersman 225гр діє 5.6сек на 9м. Плюс на CA в cabelas діє знижка і він на 10кад дешевший ( а також це давній виробник і по деяких рейтингах на 1 місці). Тому мій вибір впав на нього. Більші спреї (290гр) по характеристикам стріляють дальше і на сек довше. Посилання: www.mec.ca/en/product/5025-357/bear-spray-1%25-225g-canister?colour=NO_COLOUR www.cabelas.ca/product/118818/counter-assault-bear-deterrent Звичайно, що всі порівняння можуть бути досить субʼєктивні, багато чого залежить і від напряму та сили вітру при застосуванні. Пишіть в коментах про інші практичні засоби антиведмежої безпеки, що легальні в канадських національних парках.
-
Прикол цієї 3000$ допомоги в тому що ти віддасиш набагато більше в вигляді податків, я за 2023 рік заплатив 16 тисяч доларів податку) нічого просто так не робиться)
-
І непогано допомагають закріпитись тут і залишитись))
-
Якщо ти зайшов на територію ведмедя і він хоче тебе прогнати або захистити своїх дітей, яка ефективність спрею?! Мені здається, якщо на тебе поклав око мішка, то лише крупний калібер може врятувати. А спрей просто для самозаспокоєння. П.С. Можу помилятися, просто скептично відношуся до ефективності цих спреїв.
-
Ну спрей має капсаїцин який відразу визиває тимчасове подразнення очей і відбиває бажання атакувати. Чи були факти коли спрей не подіяв і ведмідь напав? Якби вони не були ефективні їх би не носили. Так само як і на людей легший варіант спрею добре діє якщо в очі приснути)) Зброя заборонена в нац парках. Крупний калібр то варіант на північ де полярні медведі)
-
Dima Для підтвердження що ви не бот і не спамер, натисніть кнопку 👇🏼 🇨🇦🇺🇦🇨🇦🇺🇦🇨🇦🇺🇦🇨🇦🇺🇦🇨🇦🇺🇦 To confirm that you are not a bot and not a spammer, press the button 👇🏼
-
Ну це ж очевидно, що такі випадки були і вони закінчуються смертельно. Калакольчики теж люди носять... Але чи допоможуть вони, якщо мішка захоче познайомитися. Само собою зрозуміло, що краще хоч щось, ніж нічого. За минуле літо 6 разів бачив ведмедів в різних місцях і при різних обставинах. Всі вони були спокійні і займалися своїми справами. Хочеться вірити, що вони добріші, ніж ми звикли вважати😆
-
Вітаю тих, хто ще не спить і мав ситуацію або попередній досвід пов'язаний з питанням. Заміна масла машини - перша заміна була офіційна і на лобовому склі є наклейка з інформацією, одометром і коли рекомендується замінити масло наступного разу. Є варіант замінити неофіційно, чи при продажі авто виникнуть проблеми чи це є нормально? P.s. авто достатньо старе
-
Якщо авто не на гарантії, і старе, то міняйте де завгодно