Вінніпег для українців Канада
-
Чисто дружня порада. Поки ви ще в Україні і маєте трохи часу, зробіть нові паспорти собі і дитині. Виготовити закордонний паспорт закордоном дуже не легко. По-перше, досить важко зловити час у консульстві на подачу. По-друге, консульства де можна податися на паспорт знаходяться тільки в Торонто, Оттаві і Едмонтоні. Якщо ви будете жити десь в інших містах чи провінціях, то це може бути проблемою доїхати/долетіти на потрібний день у консульство. Звісно, це буде коштувати певних грошей на дорогу. Виїзні сесії консула в інших провінціях бувають не часто і дуже не регулярно, але коли бувають, то таки дочекатися прийому теж не легко, бо може бути велика черга людей, як наприклад останній раз у Вінніпезі. І навіть якщо ви таки подалися в Канаді на новий паспорт, то чекати доведеться на нього від 3 до 6 місяців тут. Потім процес оновлення ворк перміту теж може зайняти кілька місяців. Тому найкращим виходом для вас буде терміново зробити паспорти ще поки в Україні і при в'їзді в Канаду попросити видати ворк перміт відразу на всі три роки. Офіцер може погодитися, а може і відмовити, тут ситуація чисто на його розгляд. Але якщо видасть на три роки, то нову візу вам не обов'язково буде оформляти, якщо протягом цих трьох не будете покидати Канаду. По приїзду вам в готелі допоможуть з оформленням місцевих документів, типу податкового номеру, карти здоров'я і т.п., але з паспортами, візами і продовженням ворк перміту вам ніхто не допомагатиме.
-
В чаті про міграційні питання є пояснення щодо строків і продовження виз, на цьому каналі
-
Продам диван , 40 $ , в ширину прблизно 1,7 м
-
Продам ліжко і матрас , дуже зручний та в гарному стані, 300$ все разом, розмір квін
-
И да, при мне звонили с автопака в МПИ узнать пару вопросов, то работники просто висели на линии минут 8-10, а потом трубку в МПИ брали, и помогали все решить. То не очень то они не работают 😅
-
@Anuta_Rubinka Я вчера ходила менять права, и даже с Дии поменяла Сдаю все явки и пароли: Пришла в МПИ в City place (downtown) , мне сказали они не работают и дали список где можно «попробовать» поменять права. Я пошла в автопак The Standard Insurance Brokers LTD (200-330 St Mary Ave, Winnipeg, MB R3C 2L2) (он находится у них же в сити плейс, на втором этаже надо пройти через переход стеклянный через улицу). Сказала им что надо поменять права, но у меня только в электронном варианте, то есть в Дие. Мне создали электронный кабинет, взяли все документы: паспорт, ворк пермит и два документа с адресом: хелс карта и войд чек. И направили на vision test в МПИ (все в том же city place на втором этаже, где там же проводят knowledge test). Я зашла туда, сказала что мне только тест на зрение, так как там много людей проходит теорию. Проверили зрение, и пошла обратно в тот автопак. Сделали фото, заплатила $31, дали временные права и сказали через 2-3 недели пришлют по почте уже пластик.
-
Мне вчера писал молодой человек что всё врут и никакие mpi не работают. А автопак тоже не поменяет права, так как отправляет запоос в mpi а они не работают. Как поменять права? Очень срочно нужно. А то сейчас вот проехалась в автобусе из центра и офигела мягко говоря)