Ми з чоловіком вирішили на g1 піти записуватися особисто, щоб у драйв центрі розпитати про весь процес. Прийшли в п'ятницю 30 вересня, нас там сфоткали, перевірили зір і дали жовтенькі бланки для здачі g1. Сказали що ми можемо одразу іти здавати, але ми відмовились, оскільки розуміли що треба ще місцеві правила почитати. Ну і дізнались що точно можемо на g full, у мене 3 роки досвіду в Україні, у чоловіка 13.
На вихідних читали самі правила, скачали декілька аплікух і там тести гоняли - в принципі я те саме робила і в Україні перед екзаменом) і в понеділок успішно здали з першого разу, на g1 навіть і черги не було, на нього талончік брати не треба, якщо вже є отой жовтий бланк. Одразу онлайн пішли записуватися на драйв, і там були варіанти на середу, четвер та п'ятницю, а потім аж через два тижні. Тому ми записались на п'ятницю з різницею в 45 хвилин - машина-то одна.
Після цього в одному з чатів (я вже з нього вийшла, називається вождение в Канаде чи якось так) знайшла контакти інструктора в Гамільтоні. Він російськомовний, то ми домовились на четвер, орендували на три дні машину і вперед. Орендували ось чому - тут нам дали машину друзі, але вона на механіці, я не вмію на ній їздити) і чоловік іноді глохне, на екзамені це було б фатально. Тож в четвер проїхали орендованою машиною з інструктором маршрутом екзамену, два рази я керувала, раз чоловік. Інструктор розповів всі нюанси і сказав що впевнений що ми здамо з 1 разу - так і вийшло.
В п'ятницю спокійно поїхали в драйв центр, як тут вже писали - дає реєструватися за півгодини до екзамену. Зареєстрували чоловіка і я сіла чекати. Чоловік здав за 15 хвилин, і я так само. Дуже приємна була жінка-екзаменатор, співпало що вона була у нас обох.
А сам екзамен такий - від драйв центру поїхати до хайвея, по дорозі парочка перехресть, не забувати головою крутити, на стопах робити повну остановку. На хайвеї їхати 80 (це хайвей з обмеженням 80), мене на 77 просили прискоритися. Разок чи два змінити смугу руху, не забувати перевіряти сліпу зону поворотом голови. І потім через виїзди розвернутися, проїхати в зворотному напрямку хайвею і повернутися до драйв центру.