Перепост з фейсбука.
Про пошук роботи в Канаді.
⠀
Як тільки ми почали шукати роботу в Канаді, я усвідомив, що процес може затягнутись. 🦥Тут свої правила гри. Зараз я з вами поділюсь власними порадами і спостереженнями. З вас вподобайка і коментар. Бо зазвичай активність під фото дуже маленька.
⠀
✅Почнемо з резюме.
⠀
Його готувати треба дуже ретельно. Підганяти під канадські стандарти. Про стандарти я писати не буду, це все гуглиться і є повно відео на ютуб.
Ретельно - це означає, що ви його підганяєте під кожну вакансію, на яку подаєтесь. В Канаді використовують софт для розпізнавання ключових слів. Відповідно, якщо ваше резюме не містить ключових слів під саме ту вакансію, програма не допустить його до перегляду HR. Іншими словами, ваше резюме так і буде десь в папці Junk. Тому, більше ключових слів. Вибрали вакансію, почитали вимоги і підправили резюме. Знаю, що багато часу на це йде, але користі буде більше, ніж відправляти 200 резюме в день. До речі, мій рекорд - 74 резюме за день. А користі 0.
⠀
✅Можна також взяти консультацію кар’єрного консультанта. В мене їх було 2. Дуже допомагає. Вони все пояснюють, передивлюються резюме. В Торонто є non profit організація, яка допомагає новоприбулим. Називається JVS. Загугліть, зареєструйтесь. В них також є багато курсів, зокрема, як зробити LinkedIn акаунт. В Кінстоні, де я шукав роботу, організація називається Keys.
⠀
🙈Де саме шукати роботу? 🙈
⠀
✅Сайти для пошуку роботи:
⠀
jobbank.gc.ca
indeed.ca
monster.ca
glassdoor.ca
hired.ca
workopolis.com
canadajobs.com
talentegg.ca
⠀
Будьте готові, що на це піде дуже багато часу. Запасайтесь терпінням.
⠀
⠀
✅Окрім сайтів, можна йти на сайт самої компанії, де хочете працювати. Це трохи займає часу, бо треба зареєструватись і все заповнювати ручками. Але ніхто не казав, що відразу буде легко. Ви робите зусилля для свого ж майбутнього.
⠀
✅LinkedIn. На ньому також багато рекрутерів шукають працівників. Скачайте, розберіться, подивіться на сторінки людей, які вже працюють у вашій сфері. Навіть можете закопіпастити (скопіювати) шось в свій профіль. Додайте в друзі людей, які вже працюють в сфері. Чим більше у вас буде зв’язків, тим краще.
⠀
✅Нетворкінг. Ви знайомитесь з людьми, які вас потім знову знайомлять з людьми, або радять вас комусь. В моєму випадку сталось саме так. Розповім в наступних постах.
Більше про Канаду я розповідаю в себе в інстаграм art_rash
І ще одне, перестаньте шукати зраду в моїх постах.
Ви забембали в попередніх постах розводити срач. Якщо ваша картина світу відрізняється від моєї, перестаньте її нав’язувати іншим.
Канада- країна толерантних людей. Їдете сюди, запам’ятайте це. В своїх постах я допомагаю людям. Якщо вам щось не подобається, пролистайте далі.
Все буде Україна!