Героям слава!
Є багато відеороликів саме за програмою куает, з підказками як і з чого починати.
Але якщо коротко - подаєте заявку через офіційний сайт www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/ukraine-measures/cuaet.html
Надішлю ще посилання на відео інструкцію. Вашу дружину запросять на біометріку (якщо немає за останні 10 років для США та Канади), далі паспорт для вклеювання візи (або foil less visa електронний). І вони можуть прилетіти сюди. З Польщі бувають чартерні безкоштовні рейси, які оголошуються на сайті та розсилаються на імейл.
Тепер важливий момент: якщо ваша сім'я приїжджають або до родичів, або до друзів, які готові їм надати притулок, то найголовніша проблема у нюкамерсів - житло, вирішується. Якщо ні, то краще, щоб ви вже шукали українців з фб, або інших для цього. Я познайомився з дівчиною тут, яка онлайн познайомилася з Мексиканкою, яка вирішила допомогти їй, бо співчуває нашій ситуації, вона здає свою кімнату безкоштовно їй на декілька місяців, поки вона не знайде роботу. Тому це можливо, треба просто добре шукати.
Також є червоний хрест в середині аеропорту напроти виходу, здається, Д (запитаєте, підкажуть). Волонтери з хреста надають багато корисних питань. І можуть теж допомогти з житлом але не більше двох тижнів. Тому перше питання вище, все одно, рекомендую вирішити перед приїздом.
Одразу після паспортного контролю, треба зустрітися з міграційним офіцером та попросити його (якщо він сам не дасть, що тоже буває чомусь) open work permit, цей документ дає можливість працювати тут де завгодно (майже). Протягом 90 днів проходите медогляд (орієнтовно 160 долларів).
Отримуєте в сервіс Онтаріо ОХІП (страхування), в сервіс Канада - СІН номер (це як наш ІПН), подаєте заявку на отримання одноразової допомоги у розмірі 3000$, і шукаєте роботу.
Волонтери з хреста зможуть повторно підказати, дати брошури з посиланнями на все, що я написав.
Бажаю безпечної подорожі вашій сім'ї! Бережіть себе!