Українці в Торонто 🇺🇦🇨🇦
-
Большинство из них русскоговорящие, о-оу
-
Не успел прочитать :((
-
Скажи это азовцам чё ж ты
-
Чел тут написал и удалил про тот как забрало русскоговорящие украинцы
-
😂😂
-
Я плохой человек ? Я не украинка ?
-
я из Харькова тоже говорю по русски, и что ?
-
Так а как же русскоговорящие зсу? Они тоже «неодарені інтелектом голови»
-
Ну, стосовно вчити... Під час війни (а вона з 2014) викладати російською або залишити офіційно мову країни агресора не є комільфо. Німецьку не викладали ще довго після війни. Я лише за те, що кожен може спілкуватися будь якою мовою, зручний для нього. І згоден з Максимом, що це вибір, і відповідальність у цього вибору є (як і будь-якої іншої)
-
Нажаль не тільки москаляндія. Я писала саме до людей, які вище в чаті сказали цю ж саму думку:) І повірте мені, цькують і ще як. Нажаль. Спробували б ви с паспортом у якому реєстрацією місця проживання вказано Луганськ, Донецьк, а зараз і Херсон, зняти житло де-небудь у Львові - ви б зрозуміли про що я там написала. І я не цураюся російської. І навіть розмовляла би українською, аби кожен другий, дуже високо інтелектуальний, не розповідав би якою мовою я ЗОБОВ‘ЯЗАНА розмовляти і через кого Росія вторглася на територію України. То є нормально, що в кожній державі є державна мова. І державна мова в Україні - українська. Якщо ти живеш в Україні - ти повинен її знати. Але! Чи зобов‘язані люди спілкуватися нею всюди? Ні. Це щось не дуже здорове, якщо у людини немає права вибору.
-
Я лише поясню свою точку зору. Якщо комусь це цікаво можемо й поговорити. Чому ні
-
Настя, я нікого не образив, щоб вибачатися😊
-
Відповідаю. 1. Експансія РФ починалася далеко не військовим шляхом. Спочатку нам була насаджена мова і культура. І лише потім зайшли російські війська на підготовлений кулитурною експансією грунт. (Як результат величезна кількість колоборантів по всій країні). Щодо прикладу багатьох державних мов в інших країнах. Це наратив пропаганди кремля, який вони використовували за президентства януковича, щоб закріпити другою державною мовою російську. Моя відповідь тут така. Якби в умовній Швейцарії стояло питання збереження державності, і сусідня Франція головною державною ціллю останніх 300 років мала на меті захоплення Швейцарії, ні про яку французьку мову там би не йшлося. 2. Щиро поважаю всіх воїнів, що боронять Україну, незалежно від їхньої мови чи релігії. Вони зробили свій вибір і відають за Україну життя. Але дуже легко зняти з себе будь які зобов'язання пояснивши своє небажання виходити з зони комфорту прикладом російськомовних воїнів ЗСУ. Які, до речі, знімають досить багато відео де закликають переходити на українську. 3. Такий перехід корисний від банальних причин виявлення диверсантів, до більш глибоких і значущих, як самобутність і самоідентифікація нації не як "малороси з хахляцкім суржикам", а як нація з власною мовою і культурою, що допоможе виграти в культурній війні. А якщо Ви вважаєте, що війна почалася 24 лютого і закінчиться розгромом військ РФ зараз, то Ви помиляєтеся. Це лише чергова її фаза. Доки Московська ісюмперія існує, доти тпюриватиме війна. Тому перехід на українську дозволить нар перемогти у війні, а не виграти конкретну її чергову фазу, як зараз. 4. Безперечно це я великим плюсом, який і мені в житті багато разів допоміг.
-
Так-так
-
В Україні)
-
Ніхто нікого не цькує за мовною ознакою. Більше того до рашистів звертаються на російській мові тим самим показуючи що в Україні з цим проблем нема. Тільки москаляндія озвучує що конфлікт розпочався через російську мову, тільки москаляндія зробила все щоб російську цурались не тільки українці і на Україні, але і в цілому світі.
-
Я вижу, что Егор пишет большое сообщение, а не извиняется перед русскоговорящими украинцами, а это бан
-
Спасибо 🙏