Українці в Торонто 🇺🇦🇨🇦
-
Я був в одному з європейських міст коли все почалось, 1,5 місяць допомагав до того стану що просто падав з ніг, а поиїджалиьводії і почали розказувати , приїхала фура у львів і почався розподіл усього вартісного - олі, уонсерви , одяг , на біг , а усе гімно на передок … і з мене хватило…. Хтось заробляє на крові а я нічого не заробляю, а жити тоже хочу… можливо не вмене одного так:(
-
Доречі, тенденції чатів українців вже кожен аналітик зможе прочитати і зробити два фронти внутри одного народу. Два слова кинути, і один одного зіжруть… Последствия СССР ментальності… Питання: серед тих, хто діскутує є покоління народжених 2000-х і молодше?
-
Я особисто знаю сім’ю, яка правдами і неправдами бігла з Маріуполя. Всі говорили по російськи. Більше не говорять, перейшли на рідну мову. Спочатку їм було важко, дуже смішно як вони старалися, але змогли. Головне розпочати процес, а дальше все піде як по воді.
-
Я розумію про що ти, але перехід на особистість ніяк не можна допустити. У директ як хочете спілкуйтеся але не у чаті. Одне скажу, мова важлива. Особливо зараз. Особливо в Україні. Це моя думка і позиція. Але ніхто не має право нав'язувати свою думку. Тим паче сперечатися на цю тему. Нам не достатньо цих конфліктів вже? Нічого доказувати не треба. Допомагайте всі чим може і як може. Контакти місцевих фондів для допомоги у мене є, звертайтеся. Запрошуйте на українську мову українців, канадців, кому цікаво. Але перестаньте принижувати один одного. Вже набридло і нудить. Це останнє попередження. Будь яке повідомлення на цю тему, або перехід на особистість - бан.
-
Знов мовний розгон пішов… Хто москальский агент? До війни нікого не ущімляли за мову, а тепер, як москалі казали і кажуть почалось… Усі б перейшли, якщо їм не вказувати, вони самі до цього доїдуть. А коли людям так вказуєш, то у них лише бажання відпадає, бо і там б’ють, та й свої хочуть привалити… І все це, вже друге за день сюди пишу - на користь москалям. Тому москальскі агенти - йдіть до корабля з інформаційною війною. А наші любі україномовні запам’ятайте: коли багато цукору комусь класти в рота, то він вже не солодкий! Дайте людям плавно кайфанути від нього. Дайте людям плавно з кайфом прийти до рідної і приємної мови. Наш переклад кіно, музика, вірші… Як це не любити.
-
Дякую, погоджуюсь