Імміграція до Манітоби
-
якщо посадити без підготовки Канадійця - то він може гірше Вас здати. Розумієте, що окрім базового англійського потрібно орієнтуватися у структурі тесту. Я здавав 3рази Ielts у 2016 році, та кожного разу оверолл був 6 та В2, проте одна з секцій була 5,5 😐 . Четверта спроба була рівно 6666 хоча було трохи не завалив самий легкий розділ спікінг через сильний головний біль
-
я здавав 2 рази celpip, і я впевенений що спікінг легше в ielts, бо не говориш в мікрофон з заданими інтервалами; і він досить інтенсивний в celpip, все швидко йде, треба переключатися на різні стилі розмови швидко, ну короче якшо комусь треба максимальні бали то важко! теж в ielts сам спікінг може бути в інший час, тобто reading-writing-listeting здали, потім відпочили і приїхали на спікінг...в celpip він йде зразу після всіх секцій
-
Тому що в аелтс ти просто спілкуєшся з людиною , можна робити паузи , є час обдумати питання, вставити допоміжні слова, уточнити та перепитати, посміхнутися , перевести трохи тему А в селпіп тупо висвічується питання за питанням і одразу починає йти час і ти тупо швидко надиктовуєш як голосове на диктофон. Плюс коли людина тебе слухає у режимі так би мовити «офлайн» в моменті , вона може десь упустити нюанс , а так вони переслухують запис не бачучи тебе. Також , питання по типу: «Як ви вважаєте яка порада стане в нагоді людині, що йде до старшої школи.» І на запис часу 40 секунд , і час починає йти одразу. Тобто треба дуже швидко реагувати і немає часу перевести подих. В аелтс ти просто розмірковуєш та спілкуєшся з людиною