Імміграція до Манітоби
-
Скажіть, будь ласка, на вашу думку, якщо у мене немає досвіду роботи за останні 5 років, але всі інші критерії хороші, набираю 61 бал, як мінімум, то яку програму краще обрати? Загальну чи стрім для українців?
-
Підскажіть хто вже мав справу з міграцією. Референс леттер може бути від колег ? Останній роботодавець не видає такі папери, але є державні папери про те що я там був працевлаштований
-
дякую. а арайвкан (а саме, митну декларацію) можна ж заповнити ще до посадки в літак?
-
Ні, митниця проходить тільки у першому аеропорту. У нас мова спілкування тільки українська або англійською.
-
народ, після прильоту в перший аеропорт Канади (не Вінні), отримавши ворк перміт - митницю треба проходити чи вже у Вінні?
-
Це найкраща відповідь, дуже вам дякую и бажаю успіху, не хвилюйтесь все буде добре ))
-
Для тих, хто має тут родичів та інші зв'язки із провінцією, та відповідні кошти, це найшвидший шлях, бо не потрібно відпрацювати 6 місяців. Також перевагами SWO є те, що ви не прив'язані до конкретного роботодавця. Щодо часу розгляду, то +- однаково.
-
A SWO це швидший шлях до PR чим SWM? Якщо так , то наскільки?
-
Тому 90% CUAET visa holders підуть через SWM. Для українців відмінили вимогу по професіях in-demand
-
Ну дана програма вже не виглядає такою простою. На двох треба мати більше 16000 доларів. Які ще до речі повинні полежати на рахунку 6 місяців. Продати зараз щось в Україні ще та затєя🥴
-
SWO вимагає наявність коштів на рахунках immigratemanitoba.com/immigrate-to-manitoba/policies/settlement-funds/ Приклад. Я приїхав по CUAET, але хочу йти по SWO (60 балів). На момент подачі на EOI я повинен мати всі гроші на рахунках, якщо в мене кілька членів сім'ї, то сума має бути відповідною. Гроші можуть бути і на українських рахунках, і на канадських. Головне, щоб ви мали довідки. На момент подачі ЕОІ я можу не працювати або змінювати роботу, АЛЕ до ЕОІ я маю мати 6+ місяців фултайм роботи у Манітобі. Мене відібрали і я починаю готувати документи. На момент відправлення документів на номінацію я повинен працювати у Манітобі, бо SWO націлена на економічно активних іммігрантів саме у Манітобі. Якщо я мій статус працівника змінюється протягом розгляду номінації, я повинен це також повідомити. Ще додам. SWO не є бізнес імміграція. Ви також не можете зразу відкрити свою свою справу і очікувати, що офіцер вам це буде рахувати за стаж. Тому працювати потрібно фултайм основному апліканту на компанію у Манітобі, а не десь в іншій провінції. Це все перевіряється і факти зв'язку із іншою провінцією може стати причиною відмови у номінації чи ПР. P.S. Чи зможете ви бути контрактором вже тут у Манітобі, будучи вже у процесі розгляду аплікації при SWO, будучи вже тут, цього я не знаю на 100%. Але моя особиста думка, що у таких випадках краще писати до MPNP immigratemanitoba@gov.mb.ca
-
А наче читала, що треба на момент подачі чи працевлаштування на даний момент чи кошти на рахунку по SWO? Чи все ж таки і те і те потрібно?
-
Так, це та, де є 60 балів. По сумі грошей гляньте на офіційному сайті, але мені здається, що ви правильно підрахували.
-
Так, може, але також потрібно повідомляти про зміну роботи, але по факту. Офіцер повинен бачити, що ви економічно успішні, бо SWO - виключно націлена на економічно активних іммігрантів
-
Я вже заплуталася . SWO - це там , де 60 балів? Якщо наприклад я йду по ній, то в мене до подачі на номінацію повинно ще півроку бути на рахунку за мене + хто зі мною (12 т.дол)?
-
Якщо вас звільнили або ви самі звільнилися, негайно повідомляє е офіцера, вашу аплікацію ставлять на on-hold.
-
Дякую. Виникає питання, наприклад подали expression of interest, відібрали заявку на подачу документів. Зрозуміло, що SWM аплікант має продовжувати працювати на того самого роботодавця. А SWO аплікант може змінювати роботодавців під час всього іміграційного процесу?
-
Доброго дня , хто небудь проходив мед огляд в Німеччині, як він називається і в яких мед центрах його проходити, буду вдячний за доромогу🫡
-
SWM вимагає постійного працевлаштування в одного роботодавця. Зміна тільки за погодженням офіцера. На момент подачі ЕОІ ви повинні працювати.
-
Так, якщо є достатні кошти на момент подачі. Якщо йдете через спрощений стрім, мають бути гроші на рахунках більше півроку, інакше їх не зарахують. По SWM вашу роботу можуть зарахувати як proof of funds. Ukrainians citizens can submit an EOI to the MPNP and benefit from provincial emergency measures if they have: Ukrainian citizenship minimum CLB 4 supported with valid IELTS test an established connection to Manitoba (close relative, distant relative, friend, community support, previous employment or studies in Manitoba) score of at least 60 points according to MPNP assessment and can satisfy all other requirements of the skilled worker overseas pathway, including sufficient settlement funds
22 Jan 2023, 05:40
11129/230026
12 minutes ago