Імміграція до Манітоби
-
Півроку це максимальний термін що ми плануємо бути без дитини. В сімʼї знаю англійську тільки я, тому прийнято рішення для швидшої адаптації їхати на перші місяці лише з чоловіком. Психологічно важко було прийняти це рішення, але ми готові до цього. Хвилює лише щоб була змога привезти дитину згодом.
-
Я маю на увазі гуманітарну програму. Там зазначено, що як подаєшся по ній, то неможна, щоб були подані заявки на будь-які інші програми .
-
Доброго дня. Таке питання, подали вираження зацікавленості по SWM. Схвалення чекаємо вже четвертий місяць. Вирішили йти по іншій програмі. Чи можна відкликати ту заявку зацікавленості?
-
1) "гуманітарної програми" немає. Це виключення з імміграційних програм. Якщо ви подались на ЕОІ, то ви можете бути кваліфіковані для економічної імміграційної програми, а тому є висока ймовірність, що ви НЕ відповідаєте виключенням для Humanitarian & Companionate considerations (H&C), навіть якщо вас за ваші гроші запевняють інакше. Інформація про те, що ви колись подавали ЕОІ буде доступна уряду. 2) просто відкличте EOI.
-
Увага! Марк Міллер, Міністр імміграції Канади сьогодні оголосив про плани Канади зменшити кількість дозволів на навчання у 2024 році. У 2024 році Канада планує видати на 35% менше дозволів на навчання міжнародним студентам. Канада встановлює річний ліміт на дозволи на навчання міжнародним студентам на наступні два роки. Більше того, ліміти будуть також розповсюджені на кожну провінцію відповідно. Провінції у свою чергу встановлять ліміти на кожен навчальний заклад. Апліканти (міжнародні студенти) на дозвіл на навчання повинні будуть подавати разом з аплікацію і відповідний документ від провінції. Також дуже важливо: починаючи з 1 вересня 2024 року, Канада не буде видавати дозволи на роботу міжнародним студентам, які закінчили приватні навчальні заклади Канади. Обмеження не стосуються дозволів на навчання в початкових чи середніх школах та тих, хто вступив до магістратури чи докторантури в канадські виші. Дозвіл на роботу буде видаватись тільки членам подружжя тих міжнародних студентів, які зараховані на магістерські та докторські програми, а також професійні програми у медицині чи юриспуденції. Ці зміни зумовлені наміром уряду, як збалансувати кількість тимчасових резидентів Канади, так і зумовити позитивні зміни на ринку міжнародної освіти, де є дуже багато недоброчесних гравців у вигляді різних приватних закладів, які зараховують величезну кількість студентів за дуже високу плату за навчання. Ці зміни не стосуються тих міжнародних студентів, які знаходяться в Канаді та подались на продовження дозволів на роботу чи навчання. www.youtube.com/watch?v=eiTruogAsp4 Підписуйтесь на @UkrainianCanada
-
В Манітобу, крім українців, їде дуже багато іноземних студентів, які намагаються через навчання отримати ПР. Моя перша робота була тут в приватному коледжі і я побачила, як це працює із середини. Вони вибирають Манітобу, тому що тут треба відпрацювати лише 6 місяців для подачі на ПР, а в них post-graduate work permit лише один рік. Тому ні в Альберті, ні в Саскачевані чи де інде вони не встигнуть податись. Після ковіду починаючи з кінця 2022 року кількість таких студентів зросла більше ніж в 4 рази. І таких коледжів в Манітобі не один.
-
А можна у двух словах по яких програмах можна подаватись українцям? Я бачу на офіційному сайті що наче підходить для більшості випадків Skilled Worker, який ділиться в свою чергу на Skilled Worker in Manitoba та Skilled Worker Overseas. Що я ще пропустив?
-
Для українців в Канаді є спец вибірка, яку створили, разом з урядом Манітоби, КУК. Вона має за основу систему SWO, але там достатньо бути українцем (і виконувати вимоги SWO)щоб автоматично отримати LAA і не очікувати щоб тебе обрали з пулу кандидатів як у SWM.
-
Вітаю, підкажіть будь ласка чи хтось під час SWM відкривав ще експрес ентрі? Маю 2 маленьких питання для уточнення, бо попередньо отримала суперечливі дані Буду вдячна, якщо відгукнетесь
-
У Саскачевані наче усе швидше, але багато "заморочок", яких немає у Манітобі. Наприклад: якщо іти через саскачеванський досвід, то одного досвіду на фулл-тайм недостатньо, треба ще аби іміграційний орган надав Job Approval Letter. Для цього роботодавець має надати ЗП не нижче середньої по посаді і бути зареєстрованим у місцевій міграційній програмі. Наскільки я знаю, багато роботодавців не хочуть із цим заморочуватися, а відповідно і менше шанси знайти потрібну роботу, яка кваліфікуватиметься. Є також інші нюанси... Поки, програма Манітоби виглядає усе ж найпростішою.