Знайшов цікаву історію з подачі по Express Entry, процес розпочатий ще до війни , поза межами Канади. Це яскравий приклад як CUAET спростила імміграційний процес для українців.
*
Підняли весь процес від зародження ідеї до от власне цього дня і здивувалась сама всій цій «Санта-Барбарі». Наперед перепрошую за лонгрід, якщо адміни скажуть скоротити - скорочу😅 Наш таймлайн до PPR🇨🇦🇺🇦
Листопад 2016 - Прийняли рішення переїзду в Канаду. Звернулись до «безкоштовної оцінки шансів» по провінціній програмі Манітоби🥹 від імміграційних консультантів🙈
Після опису того за що маємо платити величезні гроші зрозуміли, що і самостійно можем через Express Entry без «допомоги» того агенства.
2017 - WES оцінка диплому «бакалавр» у чоловіка як магістр
2018 - вчимо обидва мову для екзамену IELTS
Червень 2019 - оцінка мого диплому WES як магістр. Паралельно продовжуємо вчити мову.
Липень 2019 - моя перша спроба IELTS (L8.5, R8.0, W6.5, S6.5)
Серпень 2019 - створюємо Express Entry application. Я - головний аплікант (32 роки). До попадання у вибірку не вистачає балів (overall score 389). Мусимо тягнути англійську на максимальний рівень для бонусних балів.
Вересень 2019 - 2 екзамен з IELTS (L8.5, R9.0, W6.5, S7.0)
Жовтень 2019 - перший екзамен у чоловіка IELTS (L5.5, R5.5, W6.0, S6.0) Намагаємось підняти бали всіма можливими способами.
Вересень 2020 - мій 3-й IELTS (L9.0, R8.5, W6.5, S7.5) у чоловіка 2-ий IELTS (L6.0, R5.5, W5.5, S5.5)
Листопад 2020 - мій 4-й переможний IELTS (L8.5, R8.5, W7.0, S7.0) у чоловіка 3-ий IELTS (L6.5, R6.0, W5.5, S6.0) Завантажуємо результати у і бал піднімається до 438 (все одно не вистачає до прохідних 460+)
Дізнались за можливість податись на провінційну програму Манітоби MPNP SWO через Ознайомчий візит та підримку КУК. Бачимо, що мій NOC не у списку In-demand, але у чоловіка NOC підходить. Намагаємось підтягнути його мову на IELTS 6 по всім модулям щоб пройти вимоги для подачі на провінціну програму. Паралельно я починаю вчити французьку мову, щоб добрати бали.
Травень 2021 - 4-ий IELTS (L6.5, R6.0, W5.5, S6.0) чоловіка.
Я переглядаю свій NOC і розумію, що я помилилась і згідно опису обовʼязків мій NOC інший - 0911. Перевіряю і бачу, що в Манітобі цей NOC In-demand і я можу заповнювати анкету від КУК для проходження скайп-інтервʼю.
09.01.22 - аплікація в КУК
13.01.22 - призначення Skype-інтервью
22.01.22 - Skype-інтервью
10.06.22 - EOI submit. І тут починається саме цікаве.
У цей час у мене наближається дата ануляції результатів останнього екзамену IELTS і є висока вірогідність, що мій профіль у ЕЕ анулюють через це. Вирішую здавати екзамен для підстраховки. В той самий час пишу депутату від нових демократів по Вінніпегу щодо того, що у нас розгляд номінації триває так довго, що прострочується сертифікат IELTS 12.11.22.
Паралельно завалюю листами MPNP із проханням розглянути до моменту як мій результат заекспаєриться. В цей момент напевне від кількості моїх листів у офісі MPNP у когось сіпалось ліве око.
27.10.22 - MPNP nomination.
28.10.22 - Приймаю номінацію в профілі, +600. Від «щастя» плутаю цифри у сумі грошей, що я вказала у своєму профілі ЕЕ і у мене анулюється профіль ЕЕ разом з отриманою номінацією і далі я не маю змогу приймати участь у вибірці на федеральному етапі. Я в паніці і в шоці.
30.10.22 - 5ий екзамен IELTS (L8.5, R8.5, W7.0, S6,5)
Створюю новий профіль ЕЕ і починаю дзвонити та писати до MPNP з проханням переслати номінацію на новий профіль, щоб встигнути до вибірки яка планується на 09.11. Відповідь - чекайте на обробку вашого запиту 2-3 тижні. Розумію, що потрібно якось "рухати" канадську бюрократію, бо буде біда. Пишу знову до офісу депутата і розповідаю всю цю історію та пояснюю що дуже потрібно перенести вже отриману номінацію у новий профіль до 09 листопада.
01.11.22 - Представник депутата контактує з представником місцевого Member of the Legislative Assembly і та відправляє по цій ситуації MLA запит до офісу Міністра Імміграції.