Імміграція до Манітоби
-
Це поки теоретична ситуація. Тому поки що я легально знаходжусь в Канаді. У мене через рік закінчиться паспорт і є ризики того, що Україна зробить все можливе (під різними можливими приводами), щоб не видавати нові закордонні паспорти чоловікам за кордоном, щоб вони повертались в Україну. Тому для того, щоб залишатися легально в Канаді, треба встигнути отримати канадський ПР. Чи наявність ПР ніяк не перекриває протермінований закордонний паспорт
-
В мене така ж біда 🤪
-
Вам треба було податись на новий дозвіл на роботу до завершення старого. Навіть зі старим паспортом. Дуже важливо, щоб заявка на новий ворк перміт була подана до завершення старого. Це критично важливо. Якщо ви протермінували документи, не подались на новий документ - ви перебуваєте в Канаді нелегально. І вже не має значення, на якому етапі імміграції ви знаходитесь. Ви порушили закон. Це тільки ваша відповідальність слідкувати, щоб ви мали легальний статус в Канаді. Ви усюди це обіцяєте і клянетесь цього дотримуватись. Терміново відновлюйте статус і отримуйте новий ворк перміт. Це вже буде Терміново повідомляйте уряд про свою ситуацію. Ви зобов"язані це зробити тим більше, якщо подались на ПР.
-
-
Якщо ви отримали ПР до того як вийде дія паспорту, то проблем немає потім жодних. Якщо ви не плануєте подорожі за кордон, то можете вже жити тут без проблем з ПР. Через кілька років подастесь на громадянство, а потім на канадський паспорт і зможете подорожувати.
-
От офіцер буде здивований 😂 ще не чув, щоб хтось так робив, додавав тест ДНК. В Україні таких багато випадків, що оформляються матерями-одиначками, щоб отримувати додаткові виплати, а реально живуть як сім'я. Доречі, тут такі речі також є в Канаді, але якщо це виявляється, то є штрафи за шахрайство з child benefits.