Ось і я тепер ділюся своїм #timeline:
3 червня 2022 — прибуття до Манітоби за програмою CUAET
15 серпня 2022 — початок full-time роботи (NOC 65201, food service)
11 березня 2023 — тест CELPIP
15 березня 2023 — результати CELPIP і в той же день EOI
20 березня 2023 — LAA (потрапили у найближчу вибірку, 834 бали)
16 квітня 2023 — заявка на номінацію
15 травня 2023 — номінація (дата видачі 12 травня)
22 травня 2023 — заявка на PR
24 жовтня 2023 — AOR (Sydney), запит на біометрію для сина (коли в'їжджали в Канаду, йому було 13, то біометрію тоді не здавав; нам з чоловіком зарахували біометрію з аплікації на CUAET; медекзамен зарахували мені і сину, а чоловік проходив заново на початку листопада у Києві після дозапиту).
08 листопада 2023 — здача біометрії в Вінніпезі (тоді взагалі черг не було); зараховано в той же день
21 листопада 2023 — зарахували новий медогляд чоловіка; того ж дня прийшов дозапит на купу документів: для мене — CV, Schedule A IMM5669, Additional family information IMM5406, Travels IMM5562; для чоловіка — CV, Schedule A IMM5669, Additional family information IMM5406, Military record + IMM5546
12 січня 2024 — final decision
15 січня 2024 — Портал 1 і в той же день запит на паспорт для вклеювання імміграційної візи чоловікові
29 січня 2024 — чоловікові відправили паспорт із візою та документами з CoPR з посольства в Варшаві
8 лютого 2024 — писала листа до IRCC
13 лютого 2024 — Портал 2
22 лютого 2024 — eCoPR для мене і сина! 🥳🍾🎉
Якщо рахувати від EOI, процес зайняв 11 місяців і 1 тиждень 🤩
І все це стало можливим саме завдяки цій неймовірній групі! Я не зверталася до консультантів, бо тут знайшла всю необхідну інформацію і відповіді навіть на найдурніші свої питання 😁 На все ми витратили: 315 CAD на CELPIP, 500 на номінацію (не змогли повернути, бо кредитка, з якої оплачувала, на той час була заблокована), близько 3000 на аплікацію на федеральному рівні, 85 на біометрію тут і 180 на медекзамен у Києві; плюс переклади в Україні, без нотаріусів та без завірянь в Імміграційному центрі. Тобто менш ніж 5000 на все про все.
Найважчим періодом було 5-місячне очікування АОР. Ми потрапили на період літніх відпусток, і затягування процесу було прогнозовано, але все одно важко переносилося :) На це наклалася необхідність ловити слоти в Торонто на виготовлення нових паспортів, а потім — чекання тих паспортів, плюс подання на новий Візітор рекорд, бо попередній закінчувався 24 лютого 2024 року разом із дією старого паспорта сина. До слова, та заявка так і висиьб без розгляду, бо я її не оплатила у сподіванні на post-CUAET measures, зате оплачену заявку на Стаді перміт, подану на місяць пізніше, швиденько за 1,5 місяці розглянули. Врешті, як виявилося, можна було не робити ані новий Візітор, ані Стаді перміт — встигли отримати PR до того, як тимчасовий статус згорів би.
Що ще цікавого: ми були певний час резидентами Латвії, але не жили там впродовж 6 місяців, тому довідки з поліції я не подавала. І їх так і не запитували на щастя, а то довелося б знову в Торонто пхатися.
Перепрошую, що так багато тексту вийшло.
Дуже дякую нашим золотим адмінам і активним учасникам цієї групи! Завдяки вашій допомозі і вщаємопідтримці сотні українців поповнять громаду Манітоби ❤ Бажаю всім, хто в процесі, не здаватися і вперто йти до мети. Ви всі — розумнички й молодці, ви вже так багато зробили і все-все подолаєте на своєму шляху! Скорішого всім отримання PR! Обняла ❤