Імміграція до Манітоби
-
Якшо йдеш по SWM, немає таких вимог до коштів. Повинна бути якась сума, але вона може бути меншою за 10к на головного апліканта і 2к на кожного депенданта. Вони враховують заробітну плату.
-
Thanks!
-
Справа в тому, що в пулі чекають не лише ті люди, у кого 600 (або менше балів) і немає грошей збережених на рахунку, а й ті, у кого 820+, здана мова, є освіта, є попередній (підтверджений) досвід роботи, є фул тайн працевлаштування (із безстроковим договором), а часом, навіть є необхідна сума грошей (10к на основного апліканта і 2к на кожного з депендантів). І думаю, що саме друга група людей є невдоволеною. Адже вони працюють, сплачують податки, але чомусь висять у пулі більше 3-4 місяців, чекаючи свого LAA на SWM (бо працюють!), а не кваліфікуються на SWO (як ті, у кого родичі, освіта, попередній досвід). Але, зараз, навіть отримавши LAA чекають номінацію по пів року, а не отримують за 1-2 місяці як минулого травня. Час іде, перміти мають дедлайни, подались на новий - часу небагато зосталось, і то, не зрозуміло, чи дадуть подовжений, а не з тими ж датами, які людина має наразі. Далі паніка - а що, як не встигну, чи дасть роботодавець змогу зостатись (якщо не встигне отримати ПР). Нерви у всіх напружені, і, звісно, починаєш задумуватись - а чим ти гірший за тих, хто отримав швидко номінацію і вже отримав ПР (або чекає на нього). Легко зараз говорити лише тим, у кого вже є постійне резиденство. І важко зрозуміти, чому люди переживають. Багато хто із родинами, маленькими дітьми і це нормальна абсолютно реакція. На будь-яку ситуацію можна дивитися по-різному. Головне: вміти взувати чуже взуття, і тоді все буде зрозуміло. І, я вважаю, головна проблема тут точно не в тому - з якої частини України (або Світу) люди приїхали.
-
Мені важливо щоб швидше розглянули заявку. Який стрім то неважливо. Гроші є. Перміт у квітні наступного року кінчається, і не факт, що продлять.
-
Тоді сподіваюсь, що це протягне до червня, бо інакше повна катастрофа
-
Тобто навіть якщо ти подаєш EOI на SWM, і у тебе 100% набираються 60+ балів, то тебе засунуть у спецвибірку?
-
Думаю, що зрозуміло, що Канада не ставила цілі всім українцям надати ПР. Тому і є певні обмеження та критерії оцінювання через провінційну програму. І так, буде якийсь відсоток людей, які не зможуть отримати ПР чи навіть продовжити перміти. Зараз такі теми активно обговорюють члени національного КУК із парламентарями, урядом Канади. Але це не легкий та швидкий процес, щоб щось вирішити. У той же час уряд точно не ставить за мету одночасно зробити клітка десятків тисяч українців нелегалами в Канаді. Але ж війна все одно триває, ніхто депортувати людей не буде. Особисто я думаю, що щось буде придумано та оголошено у певний час.
-
100% Тут по CUAET половина взагалі не з України приїхала, а з усього світу , але вони також українці. Для багатьох це була one in a lifetime opportunity.