Федеральний уряд боїться зростання вартості житла через приїзд нових емігрантів і дає тіко близько 5 тис. номінацій, а Манітоба хоче 12 тис. Тоді чому федеральному уряду не додати тих 7 тис.номінацій за умови, що Манітоба їх розподілить серед тих робітників, що вже не перший рік тут живуть і працюють за дозволами на працю, хто вже зайняв своє житло тут, тобто отримання ПР цими родинами не потребує додаткового житла, як у випадках коли ПР отримають робітники, які на нього претендують з-за кордону. Я думаю, тут не тільки українські родини по ворк перміт живуть і працюють. Бо якщо тільки 5 тис. номінацій дадуть і Манітоба має гострий дефіцит працівників, то у вибірках буде умова, що це вибірка серед тих працівників, що за кордоном зараз, щоб реально додати працівників. Бо так вийде, що ті працівники і їх родини, які вже тут декілька років, які вже адаптовані і не потребують додаткового супровіду ві держави (допомога робітників з поселення, адаптація дітей до шкіл, курси англійської, навантаження на систему у вигляді черг на отримання карти здоров'я, водійське посвідчення, SIN і т.д.) поїдуть додому, бо не отримали ПР, а приїдуть нові на яких знову треба витрачати державні/провінційні кошти щоб адаптувати їх.