Імміграція до Манітоби
-
Що воно продовжує діяти якщо ви знаходитесь в інших країнах як раніше ( перебування ж Германії в ці 90 днів не входить) як це вони будуть контролювати я хз, але явно що право на переміщення є
-
"За наявності посвідки на проживання, приміром, у Німеччині, перебування в цій країні до цих 90 днів не зараховується"
-
А що мав по вашому написати ?) Є текст на сайті ЄС, є статья в DW, є власний досвід
-
Я не стверджував такого як ви мені приписали, я поділився досвідом як просили і вказав звідки я вирішив що право на переміщення взагалі є
-
Звісно , що мій. Як і будь-якоі іншоі людини. Основний посил в тому, що не варто так впевнено стверджувати, що всі без проблем літають, бо це не так. І така впевненість може коштувати людині взагалі втратою квитків, штрафом, зіпсованою візовою історією і купою нервів.
-
То ваш вибір вартість квитків з Польщі уже для багатьох неприйнятна, а чекати невідомо скільки до однозначного вирішення ситуації ( lot зі пересадкою і скидкою дорожче чим айркенеда прямий)
-
Таке обгрунтування розбігається з точкою зору Єврокомісії, ну а на практиці люди таки вилітають прямо зараз з третіх країн
-
Ніяк, тому зараз і пішла хвиля питань до уряду Польщі. Відповідь допоки була така, що ви ж шукаєте захисту від війни , для чого кататися туди-сюди. І в тому є теж своя логіка. Сподіваємося на додаткові пояснення найближчим часом. Тобто основне обгрунтування, що в»іхати як воєнний мігрант можна лише раз і отримати захист. Всі повторні перетини кордону лише в межах загального закону по безвізу.
-
Так я і поділився досвідом по ситуації
-
То як тоді по вашому саме діяти?
-
Так. Також щодо повернення в Україну, моя подруга з'ясовувала у стража граничного, як бути у випадку, коли є тимчасовий захист у Польщі але 90 днів укр безвізу минуло, відповіли, що по закону вони не матимуть права перетину кордону. Або візу або через 90 днів. Чула, що є випадки, що все таки пропустили у Польщу, навіть коли безвіз закінчився. Але хочеться не надіятися на якісь випадковості, а діяти згідно закону.