Імміграція до Манітоби
-
Дякую за ваш коментар!
-
А як ви думаєте як буде далі ? Маю на увазі як будуть об'єднані сім'ї ? Жінки що виїхали мають чоловіків як правило )
-
Я зараз спробую пояснити, як взагалі відбувалась імміграція в Канаду. До війни в чаті були люди, чия аплікація на ПР розглядалась по 3-3.5 роки. Я не перебільшую. І тому, з точки зору таких людей, які довго варились в цій темі, перебирали інформацію, збирали документи, слухали досвід інших людей, зараз підіймати будь-які питання щодо додаткових льгот - це, як мінімум, не дуже корректно. Особисто ми прийняли рішення про імміграцію в 2019 році. В січні 2022 року мені погодили ворк перміт. Закритий. На два роки. І це нормально. Мені ще повезло, бо деякі інші люди взагалі не могли пройти той шлях. І те, що уряд Канади робить для українців зараз - це таке послаблення критеріїв і вимог, що я навіть описати не можу. За три роки ви точно встигнете податися на ПР. Якщо навіть вашу аплікацію не встигнуть розглянути за цей час, то подовжити ворк перміт - то не проблема.
-
Як тут писали вище - ця програма розрахована на тимчасовий прихисток. Я це дуже розумію. Але є зворотня сторона медалі - життя йде і треба десь осідати, особливо коли є діти. А якщо вже осів на рік два, то мимоволі задумуєшся про ПР.
-
Ну воно просто звучать дивно якщо брати до уваги причину створення CUAET. Що загрожує українцям на пмж в Польщі чи Чехії?
-
Так це зрозуміло просто більшість українців що знаходяться в Україні, а не за кордоном на пмж, не можуть скористатися cuaet
-
Відкриття закритого ворк перміту вимагає купу документів від роботодавця спершу. За тиждень ви ворк перміт не отримаєте ніколи. Плюс закритий ворк перміт - обмеження зміни роботодавця. CUAET - це перша така програма в історії Канади. Ніколи ніякій країні (навіть у стані війни) таких привілеїв не надавали як зараз мають українці.
-
Ні, не знаю. Але від нових знайомих почула, що для нас це відбулося доволі легко. Бо 99 відсотків тут на закритому ворк перміті.
-
Я розумію. Але все ж таки, чому надають зараз розгляд заявок ПР українцям? Бо війна. А ті хто приїхав по причині війни як не крути не зможуть зараз податись. Мій посил в тому, що не бачу логіки надавати привілегіб тим, хто технічно не може нею скористатись. Вибачте за мої простирадла тексту) це я вирішила пробрейнштормити трохи з вами.
-
Головним бенефітом зараз є, власне, наявність самої програми CUAET. Ви, скоріш за все не знаєте (вибачте, якщо я помиляюсь), чого взагалі варто отримати трирічний (!!!) відкритий (!!!) канадський ворк перміт. За пару тижнів. Для прикладу, мій ворк перміт процесився майже півтора роки.
-
Ні. Всі знають ситуацію
-
Чому, більшість провінційних програм також вимагають мову. Манітоба звичайно виключення