Імміграція до Манітоби
-
Відкриття закритого ворк перміту вимагає купу документів від роботодавця спершу. За тиждень ви ворк перміт не отримаєте ніколи. Плюс закритий ворк перміт - обмеження зміни роботодавця. CUAET - це перша така програма в історії Канади. Ніколи ніякій країні (навіть у стані війни) таких привілеїв не надавали як зараз мають українці.
-
Ні, не знаю. Але від нових знайомих почула, що для нас це відбулося доволі легко. Бо 99 відсотків тут на закритому ворк перміті.
-
Я розумію. Але все ж таки, чому надають зараз розгляд заявок ПР українцям? Бо війна. А ті хто приїхав по причині війни як не крути не зможуть зараз податись. Мій посил в тому, що не бачу логіки надавати привілегіб тим, хто технічно не може нею скористатись. Вибачте за мої простирадла тексту) це я вирішила пробрейнштормити трохи з вами.
-
Головним бенефітом зараз є, власне, наявність самої програми CUAET. Ви, скоріш за все не знаєте (вибачте, якщо я помиляюсь), чого взагалі варто отримати трирічний (!!!) відкритий (!!!) канадський ворк перміт. За пару тижнів. Для прикладу, мій ворк перміт процесився майже півтора роки.
-
Ні. Всі знають ситуацію
-
Чому, більшість провінційних програм також вимагають мову. Манітоба звичайно виключення
-
Ну от розглянемо мій кейс. Я звичайний куаетовець. Маю намір отримати ПР по експрес ентрі. Умова подачі на ПР (одна із) - відпрацювати рік на канадську компанію. Наразі уряд Канади пише, що вони будуть надавати перевагу в розгляді ПР українцям. Тобто тих, хто вже подався на ПР, і це значить ці українці тут вже рік працюють на канадську компанію. З цього слідує, що привілеєм першочергового розгляду будуть користуватись не ті, що приїхали по куает і для яких зробили цей привілей(тобто такі як я), а ті, хто вже давно тут сидить. В чому тоді смисл тої привілегіїї для куаетовців, якщо ми не можемо нею скористатись?
-
90% тих, хто приїхав чи приїде до. Канади по CUAET ніколи не зможуть податись на імміграцію просто напряму через Express Entry, адже там відіграє роль вік та високе знання мови. Тому абсолютна більшість буде користуватися провінційними програмами номінації, щоб залишитися у Канаді.
-
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка. Прийшов лист щодо біометрії. На останній сторінці вказано, що потрібно пройти за тридцять днів. Мені відповіли тут у чаті, за що я дуже вдячна, що це обмеження зняли. А чи потрібно писати листа з поясненням причин, чому ми не встигнемо? Дякую.
-
Моє враження, що наразі ті, що уже в Канаді, будуть користуватись привілегією першочергового розглядання заявки на ПР. Але ніяк не ті, що прилетіли по куает. Поправте мене будь ласка, якщо я помиляюсь. Це така сама лазєйка для українців, які роками працюють в Європі, але дуже швидко підлаштувались під воєнну хвилю і також зробили собі візу.
-
Мені взагалі цікаво - якщо людина-куаетовець планує подаватись по експрес ентрі, то як це можна зробити раніше року? Адже є умова - відпрацювати в Канаді рік. Ну і плюс в середньому 4-6 міс на англійський.
-
Ви будете головним аплікантом, паровозом, і всі члени сім'ї йдуть за вами вагонами. Я б не дуже зараз хвилювався, оскільки у разі якихось запитань щодо чоловіка, то вам офіцер MPNP буде надсилати запитання. Але всі документи/скани, переклади, від чоловіка потрібно мати.