Імміграція до Манітоби
-
Я вибираю краще з хорошого. Це трохи інша ситуація. Якби ще 2 роки тому мені в чатах не розказували як все погано, могла давно бути в Канаді. Але я тоді була мабуть дурна, послухалася і тягнула критерії до ідеалу, замість шукати шляхи. В результаті все загальмувалося через ковід, потім більшу частину грошей витратила на квартиру в Україні... Зараз вона нічого не варта... Тому я й проти настільки сильних відмов у чаті. Звісно, на пусте місце їхати не варто, але, імхо, акцент на 'підстелити соломки', пошукати як будуть вирішувати питання житла-роботи-садів ще з України міг би допомогти людям більше.
-
Ви, фактично, кажете те саме, що і Vladyslav. 13к на двох осіб на момент перетину кордону + В2 англійська + можливість працювати (наявність дітей це ускладнює, бо садочки недешеві; добре, якщо буде можливість знайти волонтерський, а якщо - ні). Це вже достатньо жорсткі вимоги, як на мій погляд. Потрібно об'єктивно оцінити свої можливості. Бо в чатах іноді дивні питання проскакують... Питання, що свідчать про те, що людина навіть вікіпедію не читала і по гугломапах не гуляла перед тим, як планувати імміграцію. Така непідготовленість може дуже сильно вдарити.
-
Вчора читала десь що люди з дозволом на роботу і люди по програмі для PR - це зовсім дві різні категорії. Якщо по PR ще можуть бути соціальні допомоги чи щось на кшталт цього, то по WP - таких бонусів не буде. І якщо будуть діти, то до 12 років (якщо я не помиляюсь) по законам Канади ви не маєте права лишати самих. Як тоді працювати? Того і потрібні кошти. А дитячі садки не з дешевого задоволення😬😖
-
Дмитро, я розумію ваше хвилювання. Сама теж думаю, їхати в Чехію, як пропонує мій поточний роботодавець, чи ризикнути з Канадою. Це я ще з С1, без дітей і в ІТ. Але погодьтеся, навіть офіційні критерії відбору ЕЕ м'якші, ніж висловлювання деяких коментаторів в чаті.
-
Це виключно ваші припущення та ваших знайомих. Є спеціально навчані люди, яки викатують конкретні вимоги. Зокрема КУК, які допомогають з імміграцією теж їх мають. Тому, потрібно зважити все і почитати більше. Про це йде мова. А не думати, що мого знайомого вийшло і в мене вийде та ще з двома дітьми. Ana, це не особисто про вас, а до всіх...
-
Я не вважаю це неправильним, уряд все робить щоб люди змогли асимілюватися. Але згідно цих критеріїв умов для ЕЕ має бути достатньо, чи не так? Тобто 13к usd на двох, про мову навіть ви писали clb5 (хоча імхо то зовсім мало, хоча б B2 треба) тощо. Про Польщу зовсім не згодна. Тут зараз 1,5 мільйони українців, і роботу знайти стало дуже важко (сама не шукаю, в мене віддалена є).
-
Адміни в тій группі написали таке саме повідомлення з посиланням на цю групу, то куди писати?
-
Реальність в тому, що ви всі критерії прописуєте як необхідні. Я вважаю, що в цьому чаті немає людей одночасно без освіти, грошей, мови та наполегливості, ще й з 3ма дітьми. Скоріше за все, якийсь 1-2 критерії трохи гірші за ваш ідеал, а інші пункти їх перекривають. Але ви через свої страхи демотивуєте всіх, замість порадити пошукати роботу ще до відльоту та просто подивитися на попит. Або спробувати знайти квартиру та оцінити, що не подобається арендодавцям тощо.
-
А про які ціни я сказала? Я говорю про загальну суму +-, яка потрібна на перший час. Рівень В1 і В2 потрібно мати! Це не рівень "my name is...". З рівнем В2 люди складають іспит IELTS. І знову-таки Ви говорите "знайомий" - чоловік! І за скільки часу він знайшов роботу? І яку роботу? І де він цей час жив і за які кошти? Почуйте мене, будь ласка, я нікого не відмовляю. Не сприйте мої слова в штики. Я лише щиро порадію за кожного українця!!!