Імміграція до Манітоби
-
-
1. Мальборо та Парламент тут не розповсюджені. Це «американські» цигарки. Деінде можна Мальборо купити, але попитом вони не користуються, тож не скрізь продаються. Канадські цигарки трохи інші на смак, я десь тиждень звикала :) Коштують дуже дорого. Ті шо я палю десь $18 за пачку (з налогами). Є і дешевші, баксів 15. 2. Люди вживають алкоголь, як і скрізь. Алкоголіків я не знаю (але я їх і в Україні не знала). Дивлячись що вважати «алкоголізмом» мабуть )) Я по вихідних вживаю багатенько пива, бойфренд любить віскі (і канадські віскі є дуже і дуже достойні). Пиво тут міцніше, ніж в США. Нормальне, класне пиво. Є крафтове. «Слабоалкоголка» тут не так розповсюджена, як в Україні, імхо. 4. Авто всякі :) 5. Про фрі тайм також важко відповісти, бо всі різні. Ми любимо party по генделиках (але зараз при ковіді немає можливості тусити :( ) та грати в комп’ютерні відео ігри. Є люди, що люблять outdoors в тому числі взимку. Рибалка/полювання тут дуже класні.
-
Ми в місяць на 4х витрачаємо десь 1000 - 1200
-
1000 на їжу це дуже багато, десь 500 максимум
-
Ні, 2000 це без ренту... Це та сума яку ми у формі на візу вказували
-
Стосовно п'яних... Окрім downtown - центру Вінніпега, я тільки одного разу відчула від канадця перегар - це було на гірці коли на санчатах з дітьми каталися на другий день після Різдва. Цей чолов'яга катався зі своєю дочкою, було видно що він випив, але він поводився якось адекватно та ввічливо, особливо коли просив людей підніматися з краю горки а не йти посередині, бо він з дочкою не може з'їхати 🙂 я згадую Україну, коли на тебе кричати починають якщо не так подивився на того п'яного...
-
Ми свого часу брали 2000кад на 10 днів на двох. Мені все ж таки здається 5000 кад забагато
-
1. Палять мало. У нас на корті в 8 хат тільки два чоловіки палять. Цигарки дорогі - десь $12 -$15 cad за пачку Vape зараз дуже популярний у молоді і з ним наймаються боротися 2. Алкоголізму не багато, як мені вважається, але п‘ють. Північна нація. З 1916 до 1927 в Онтаріо був сухий закон. Після того алкоголь продавався тільки в LCBO. Зараз міцні напої тільки в LCBO , а пиво і вино послабили - можно в супермаркетах купити. В Quebec все значно простіше з купівлею. Що в Манітобі не скажу 4. Дуже багато беруть нове авто в ліз на 3-5 років. Є і ти хто тримають свою нове авто багато років. Стару автівку можно дуже дешево взяти . 5. Взимку на карібах, влітку на котеджі чи в провінційних парках. Дуже багато фрі тайму з дітьми бо Канада вона вся про дітей :)
-
Мені довелося бути знайомою лише з парами, стосунки котрих збереглися, бо в них обоє знали на що йшли і їх відносини укріпилися ще в процесі підготовки. Можливо, тенденція подальшої долі шлюбу буде проглядатися ще на етапі планування та збору документів - коли один зі шкіри пнеться, а другий просто "поруч". Така особиста думка.
-
Імміграція - це завжди виклик для стосунків, бо потрібно мінятись, постійно вчитись, а до цього не завжди готові. Деякі сім'ї навіть не підозрюють, наскільки вони не готові разом до цього виклику. Імміграція або зміцнює стосунки (якщо в обох спільна мета), або розвалює їх. Посередині навряд чи буде, бо нема сенсу: нова країна, нові можливості. Я це бачу по друзях та знайомих