Імміграція до Манітоби
-
так, чудове місце! ех, скоріше б побачити на власні очі) все чекаю відповідь щодо візитерської візи, 12 липня заповнив анкету, 28 липня здав біометрію. сподівався ще минулого тижня разом з усіма отримати відмову, та щось вони тягнуть, мабуть перевтомились того разу))
-
Так, планую це зробити, зібрати всі ресурси в одне місце, та додати у опис групи
-
А тут був хтось, хто тільки-но приїхав в Вінні, і жінка буле шукати роботу грумера... хто то був? 😂 Промаякуйте, щоб я в приват звернулась )) Проблема у знайомої - треба кішку постригти-побрити, а кішка не дається, а нести кішку в професійні салони - дорого, то може жінка-грумер хоче трохи підзаробити, поки ще не знайшла канадську роботу? Можемо заразом і моєму падлюкі-чіваві кігті підстригти, вже пора, а мені ліньки в салон його теліпати. Кігті то $15 в салоні, я б так і заплатила кешем 😇
-
Людина їхала з одним наміром, який відповідно мотивувала. Пізніше намір-мотивація помінялись і люди захотіли іммігрувати. Ніякого протиріччя. Чесно кажучи, не всі, хто їде на навчання, потім залишаються в Канаді. Хтось і повертається. Ви їдете зі своєю сім"ю у невідоме
-
Отож! Я, мабуть, неправильно висловився. Справа у тому, що людина їхала вчитися з імміграційними намірами, обґрунтовуючи своє повернення до України, а потім, не повертаючись назад, подавалася на імміграцію. Ось цей момент якраз і є протиріччям у імміграційному законодавстві Канади.
-
Цікаво, я читав про таку схему - жіночці дуже пощастило, що вона з сім'єю змогла встигнути податися на імміграцію й залишитися в Канаді легально. Я так розумію, суть схеми полягає у тому, що спочатку дружина є паровозом, отримує study permit та перевозить чоловіка з дітьми, відкриваючи їм open work permit та study permit. А вже на місці, чоловік влаштовується на місцеву роботу й через рік сам стає паровозом, подаючися на імміграцію у якості основного апліканта за Canadian Experience Class. Тобто, у чоловіка є рік досвіду роботи, а у жінки - канадська освіта, що дає їм зв'язок з провінцією та канадський досвід роботи й освіту, а коли в них є номер файлу на імміграцію, то вони мають легальний статус у Канаді, тому що вже подалися й чекають на розгляд власних документів, а самі в цей час ще сильніше поглиблюють власні зв'язки з Канадою. Та в такому випадку, краще подаватися на дворічну програму - є більше часу на пошук та отримання досвіду роботи. До того ж, після випуску з канадського вишу, є можливість податися на Post Graduate Work Permit на термін, рівний терміну навчання, тобто ще два роки, а потім - подача на імміграцію по Canadian Experience Class. www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/prepare/designated-learning-institutions-list.html Однак треба розуміти, що 15'000 CAD за рік чи два роки навчання - це не все, ще потрібні кошти на fee за візи, квитки, житло та проживання. Тож, шлях робочий, однак не без нюансів.