Імміграція до Манітоби
-
Отож! Я, мабуть, неправильно висловився. Справа у тому, що людина їхала вчитися з імміграційними намірами, обґрунтовуючи своє повернення до України, а потім, не повертаючись назад, подавалася на імміграцію. Ось цей момент якраз і є протиріччям у імміграційному законодавстві Канади.
-
Цікаво, я читав про таку схему - жіночці дуже пощастило, що вона з сім'єю змогла встигнути податися на імміграцію й залишитися в Канаді легально. Я так розумію, суть схеми полягає у тому, що спочатку дружина є паровозом, отримує study permit та перевозить чоловіка з дітьми, відкриваючи їм open work permit та study permit. А вже на місці, чоловік влаштовується на місцеву роботу й через рік сам стає паровозом, подаючися на імміграцію у якості основного апліканта за Canadian Experience Class. Тобто, у чоловіка є рік досвіду роботи, а у жінки - канадська освіта, що дає їм зв'язок з провінцією та канадський досвід роботи й освіту, а коли в них є номер файлу на імміграцію, то вони мають легальний статус у Канаді, тому що вже подалися й чекають на розгляд власних документів, а самі в цей час ще сильніше поглиблюють власні зв'язки з Канадою. Та в такому випадку, краще подаватися на дворічну програму - є більше часу на пошук та отримання досвіду роботи. До того ж, після випуску з канадського вишу, є можливість податися на Post Graduate Work Permit на термін, рівний терміну навчання, тобто ще два роки, а потім - подача на імміграцію по Canadian Experience Class. www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/prepare/designated-learning-institutions-list.html Однак треба розуміти, що 15'000 CAD за рік чи два роки навчання - це не все, ще потрібні кошти на fee за візи, квитки, житло та проживання. Тож, шлях робочий, однак не без нюансів.
-
але якщо є можливість треба пробувати
-
На навчання теж ще потрібно візу отримати, якщо вік біля 40 це не просто
-
Мабуть ви молодий ще, вам легше, і варіантів більше. А я дуже розумію людей які сидять навіть з запрошенням від КУК, їхати неможна зараз, а роки бали з'їдають.
-
Є інші шляхи - імміграція через навчання, роботу, бізнес-імміграція. Якщо ж це також не підходить, то, можливо, варто замислитися про імміграцію до іншої провінції чи навіть країни. Що мені подобається у іміграційній системі Канади, так це те, що тут є певні конкретні критерії відбору та те, що вони одні для усіх - усе залежить лише від даних кожного апліканта й суб’єктивний людський фактор є мінімальним.
-
Не зовсім згодна. Отримати такі бали для людини 40 років і яка тільки почала ії вчити задля імміграції практично неможливо. Пам'ять вже не та да і часу замало. Отримати 7 за writing дуже дуже важко, навіть неможливо для деяких