Привіт)
Спробую відповісти на все що знаю і з чим мала справу у процесі подачі документів для Express Entry та MPNP.
1)якщо від вас не вимагають подачі hardcopy або ви подаєте онлайн заявку, то модна зробити сканкопії дипломів та усіх інших документів. Можна перекласти і додати.
До прикладу, частково мої документи перекладала перекладачка з тимчасово окупованого Херсону і відправляла мені скани перекладів, які я завантажувала до свого онлайн кабінету апліканта.
2)має сенс мати всі документи при собі якщо є можливість. При онлайн подачі паперові версії не вимагають.
3)якщо вам потрібен переклад для WES, то ви можете дати свій диплом на переклад професійному перекладачу (він поставить там свою печатку і підпис) і якщо хочете то для підстразовки модна і нотаріально завірити ті переклади. Я оцінювала освіту свою та свого чоловіка декілька років тому і робила нотаріальну завірення, а як зараз з тим не в курсі. Щоб правильно подати дипломи на оцінку до WES, то в Україні вам варто звернутись до Інформаційно-іміджевого центру. Саме до них відправляє WES для формування пакету документів по освіті на оцінку.
4)я вас вітаю🥲 я так само ФОП і я перекладала тонну документів для підтвердження стажу. Для підтвердження ФОП я брала виписки з податкової про сплату ЄСВ та ЄП, виписку про реєстрацію ФОП, виписки з надходженнями на мій рахунок по контрактам та замовленням, рекомендаційні листи від клієнтів та партнерів, що підтверджували роботу зі мною (які послуги надавали і яку кількість годин працювали над замовленнями). Все перекладав професійний перекладач, нотаріально не треба було завіряти.
5)робила у вільній формі, лише обов‘язково має містити інфо що робили, за яку кількість годин та за яку оплату. Можна брати або лист, або договір, або контракт, залежить від того що у вас було.
6)ні, просто звертаєтесь в Іміджевий центр і там готують пакет на WES.
7) це відноситься власне до тих обов‘язків, які ви виконували на роботі.
Це мій досвід:) я на даний момент знаходжусь у «підвішеному стані» - наш файл на столі у імміграційного офіцера MPNP вже 4 місяць. Запитів на додаткові документи щодо праці не отримувала.