Імміграція до Манітоби
-
Так, я розумію, що є на оф сайті. Але я до іміграції не готувався (нажаль чи на щастя)... Не було часу вивчити мову настільки, щоб розуміти офіційні сайти з діловою англійською мовою. Як і багато інших маю лише рівень 4-5, цього недостатньо. Ось тому ми всі так покладаємося на тих, хто тут давно, хто в КУК, хто вже допоміг заповнити тисячі заявок та отримати тисячі ПРів. Не всі приїхали підготовленими, не всі приїхали із грошима на міграційних адвокатів чи із можливістю не працювати, а розбиратися. КУК робить неймовірно багато для українців, незалежно від того бігли вони від війни, чи останні 20 років жили в Європі. Можливо, хтось знайдеться, хто зможе допомогти саме ось таким єдиним документом по шляхам іміграції. Щоб мама з дітьми, чи робітник, чи вчителька української мови, таксист, студентка чи будь хто прочитав і зрозумів: -Ага, я можу родатися ось сюди, ось такі документи мені потрібні, ось такі висоги і ось такі строки. А сбди не можу тому що. Щоб не бути голослівним, я би міг сам структурувати подібний документ, але нажаль англійської та досвіду у цих питаннях немає. Але, якщо хтось (один або увесь комітет) має розкидану інформацію у різних довідках, презентаціях, списках сайтів і т.д на українській мові, я би міг зробити такий файл і передати вам для використання. Якщо нікому. У багатьох в січні-лютому 6 місяців роботи. І багато хто почне шукати відповіді на всі ці питання. Можливо, КУК зможе допомогти і цим? Порівняно з готелями, матрасами та іншою неймовірно супергеройською допомогою, прохання скласти чи допомогти скласти такий файл, який допоможе тисячам майбутніх манітобців - не виглядає занадто нахабно з мого боку? І повторюся, готовий зробити сам, якщо є достатньо напрацювань на українській мові.
-
Домовились)
-
А мені здається , навіть в Канаді та самі англомовні ,іноді таке ліплять і все дуже позитивно та без настрою виправити когось та повчити ... в універах часто слухала самі Канадці не дуже грамотно висловлюють свої думки та пишуть не дуже грамотно , але усі друг друга розуміють. То ж важливо настрій ! Та подача ) як Ви ту информацію донесли до людини ! Сподіваюсь не образила Вас.
-
Я теж народився в російськомовному місті. І я далеко не вважаю себе якимось експертом в мові. Просто намагаюсь якщо і писати, то хоч не пропускати такі слова, що просто смішно читати. Якщо не знаю слова на українській, то не пишу, або користуюсь перекладачем.
-
Ось фіг зрозумієш , то треба таки намагатися говорити укрїнською чи ні? Бо говориш російською , то чуєш прокляття одразу .. намагався та є помилки , то і тут теж незадоволені ..Невже якщо ти народився в російськомовному місті , то тебе вже виключили із списку Українців ? Я ось бачу вже як Ви також «ідеально» на англійську переходили..
-
We’ll continue to explore other ways we can help those affected, including through the development of a permanent residence program. Flight support Find information on ways you can get support for a flight to Canada. Key figures Key numbers on some of the measures put in place to support Ukrainians fleeing the invasion.
-
Ми подумаємо, як то все вмістити і в якому форматі, але майте на увазі, що вся інформація є а офіційному сайті програми. Щодо грошей, то ви помилилися. Якщо ви йдете через SWM, то вашим підтвердженням може бути ваш офер та отримана заробітна плата. І по цій програмі менше потрібно грошей, від 10К.
-
@weswestern , дякую за Вашу допомогу в розʼяснені можливостей щодо отримання ПР. Через необхідність переїзду, працевлаштування та не дуже комфортний графік роботи взагалі перестав читати цей чат. Та і кількість людей (і відповідно повідомлень) значно збільшилася. Коли ми приймали рішення приїхати в Манітобу, то ключовим була саме відносна легкість отримання ПР. Ну самі знаєте: тест на 4, фул тайм робота 6 місяців та в принципі і все. А ще тоді мова йшла про протекцію КУКу (500 балів). Коли ми приїхали (червень місяць) тут писали, що КУК вже не робить протекцію, тому що ще більше спростили умови і треба тест, 6 місяців роботи, 60 балів і можна подаватися. І головне не міняти роботу. Тим паче буде окрема вибірка для укранців. Ось я нарешті маю вихідний і вирішив зайнятися питанням майбутнього ПР та перечитати чат. Я перечитав всі закріплені повідомлення, а також скористувався пошуком по чату. Виявляється, що за ті кілька місяців, які я не читав чат, стало більш відомо про послаблення, а саме, якщо я вірно зрозумів, що: - не всі КУАЕТівці попадають у окрему вибірку, - потрібні якісь немалі гроші на рахунку - програма самостійно вирішує куди я попаду ( у спецвибірку для українців чи якійсь загальний потік) - звільнення через 6 місяців дозволяє потрапити у спецвибірку, а продовження роботи - гарантія непопадання. Я зробив реплай на мою смску-підсумок. Тоді це всі мої очікування сформульовані в одному повідмленні. Але якщо вірно зрозумів, чи зараз інформації стало більше, чи вона стала більш зрозумілою, чи можливо то я наївний був, чи ще щось, але умови отримання ПР не такі, про які казали в травні-червні цього року. Я розумію, що будь-який час коштує грошей. І тим паче Ваш час, якого ви достатньо витрачаєте для підтримання цього чату. Можливо я (а може не тільки я) можу Вам якось віддячити, щоб Ви або Хтось з іміграційного комітету КУКу підготував довідку (може документ або повідомлення на сайт або повідомлення сюди), де було б чітко та зрозуміло описано які напрямки є, для кого вони та що потрібно. Це була б неймовірна допомога для всіх, якщо це блов у формі одного документа чи презентації чи щось такого. Я готовий компенсувати витати на підготовку (у межах можливого). А то для мене стало сюрпризом, що окрім того, що скоріш за все я не попадаю в українськи вибірку (тому що маю безстроковий контракт), так ще і за останні три місяці повіинен назбирати 14 тис доларів (і хоча можуть працевлаштування зарахувати, я так зрозумів, що це право, а не обовїязок) І вибачте за цей лонгрід та апелювання до Вас особисто, просто я бачу, що Ви розбираєтесь. Дякую 🙏
-
Дуже толкова стаття. Почитайте, ті, хто планує подаватися на PR через провінцію і будує плани на майбутнє www.justforcanada.com/moving-to-another-province-pnp-express-entry.html#/
-
Я писала на цю пошту [email protected], щоб дізнатися, що з моїми паспортами. Відповідають на протязі 3х робочих днів. Вони і вислали мені ці номери на кожен паспорт.