Імміграція до Манітоби
-
Чому держава має піклуватися - емоційна причина. Чому ні - прагматична причина на стику з реальністю. Змішування цих причин - одна з ключових проблем розвитку української економіки протягом останніх 30 років. В дипустановах працюють не просто люди, здатні вклеїти фото в паспорт - така робота потребує багаторівневих перевірок, освіти, це фактично дія від імені держави
-
робити фото на паспорт Це жарт такий? Чи ви в курсі, що відбір біометрії має відбуватись тільки на спеціально сертифікованих державою девайсах? Вінніпег був першим містом в Канаді, куди у 2016 чи 2017 році приїхав консул для оформлення біометричних паспортів. Це було взагалі перше в історії України виїзне консульське обслугоування з переносним девайсом. Він тоді казав, що вони не можуть будь-кому дати той девайс. Плюс доступ до даних мають мати відповідні люди з певним доступом даних. Плюс передача даних має відбуватись до України через спеціально захищені канали.
-
Ну бачите яка справа, тут купа експертів, людей з освітою і всі кажуть чому ні а не чому держава має піклуватись за своїх громадян. По перше дипмісії не сплачують жодних податків, або мають право на 100% відшкодування податків в країні перебування По друге навіть думаю тут знайдуться люди здатні заповнювати папіри та робити фото на паспорт, котрі вже тут живуть із своїми родинами. По третє тут немає жодної потреби створювати дата центри або резиденції тільки вікно прийому документів заяв тощо. Цє може робити аутсорсинг як на приклад вфс Глобал монополія на візові послуги або філія ДП Документ
-
Ми вийшли на рівень, не гірший за наших колег у дипломатичних службах в Європейському Союзі, США або Канаді – там теж мінімум за рік колеги знають, коли завершуються їхні відрядження. Нарешті нам вдалося врегулювати питання медичного забезпечення, а також навчання дітей працівників у дошкільних та середніх навчальних закладах за кордоном. Навчання дітей співробітників усіх дипломатичних установ України за кордоном коштує близько $1 млн на рік. Безумовно, є країни, де діти навчаються безкоштовно, але більше половини - це платне навчання. Уряд визначив порядок оплати за навчання, у травні цього року всі установи було забезпечено коштами на ці цілі. interfax.com.ua/news/interview/607276.html
-
Забезпечення переїзду консульських представників та їхніх родин, оренда для них житла і транспорту відповідно до вимог диппредставництв, оренда офісу відповідно також до вимог, регулярні ставки та допвиплати, розходи на відрядження, страховки - це тільки те, що приходить в голову навіть без заглиблення в нюанси дипломатії. Ваша позиція зараз - позиція людини, яка заходить в магазин і каже: та тут роботи всього нічого, я самий відкрию елементарно, на ізі. І починається: оплата ТМ, контракт з орендарем, контракти с постачальниками кожен зі своїми нюансами, оплата юристів, оплата страховок, оплата податків... Все здається елементарним до тих пір, поки не порахуєш) я 10 років займаюсь маркетингом і проектним менеджментом, в тому числі бюджетуванням проектів - повірте, бюджет на відкриття дипустанови має бути не просто сміливим, а суперсміливим. Тим більше в Вінніпезі
-
Успіху. Це вже третя спроба щось комусь доказати. Перший раз мені взагалі відповіли, що петиція не є у віданні Президента України. Другий раз на ФБ збирали підписи через change.org, аж 993 людей підписалось. Можливо ваша третя спроба буде успішна. Хоча це не означає, що консульство відкриють. За останні два роки особисті зв'язки керівників КУК з послом краще працювали, ніж якісь обіцянки від уряду, і консул приїжджав кожних 3-5 місяці. Зараз також ведеться перемовини і я маю надію, що вони будуть успішними.
-
Я просто знаю, що є європейські країни, де немає консульства, а там десятки тисяч українців. А тут одна провінція в Канаді, де є вже три консульства. Давайте думати про те, як допомогти фронту, а не як зробити паспорт, який можна зробити через Едмонтон чи Торонто. За мільйон доларів, які Україна гіпотетично витратить на консульство у Вінніпезі, плюс ще мінімум мільйон на рік на утримання штату, можна придбати сотні дронів, які уразять сотні рашистської техніки на сотні мільйони доларів.
-
Я кажу з власного досвіду. Був у чешского консула у Вінніпезі офіс 20кв м. І дві людини на парт тайм. Все. Які мільйони? Я запитав скільки ж чехів живе у Манітобі її відповідь- близько 1000. Тобто для чехів то є норм у кожному великому місті Канади мати консульство а у нас все як завжди