Доброго дня. Ситуація наступна: я з дітьми в Канаді, чоловік військовослужбовець в Україні. Подала документи на федеральний етап в грудні 2024 і розумію що рішення буде ще дуже не скоро. Через 9 місяців закінчуються ворк і стаді перміти. Подала аплікацію на продовження але рішення ще не маю. Основа проблема зі старшим сином. Йому 18, навчається в університеті ( тобто стаді перміт потрібен обов'язково), має вже продовжений паспорт термін якого закінчується в березні 2026 року. Зробити новий не можемо, тому що виїхали з України до того як він мав стати на військовий облік і даних в резерв+ немає. Поки ще маю трохи часу намагаюся зрозуміти алгоритм дій і що я можу зробити в цій ситуації. Ще не знаю яка буде відповідь по його стаді перміту, хвилююся що через продовжений паспорт можуть відмовити. Але навіть якщо продовжать, то максимум ще на 1 рік. Намагаюся знайти всі можливі варіанти для нього. Чи може він залишатися в Канаді на підставі мого ворк перміту, можливо до винесення рішення на федеральному рівні, якщо так які документи йому для цього необхідно мати?
Знаю про temporary resident permit але не розумію коли на нього потрібно подавати, за скільки часу до закінчення терміну паспорта? І чи після отримання TPR можна подавати на отримання стаді перміту? І чи TPR вплине на рішення по PR?
Можливо є ще якісь шляхи - буду вдячна за будь-яку пораду.
Перепрошую за багато тексту, але таке відчуття, що вже більше двох років шукаю п'ятий кут в кімнаті з усіма цими процесами і паперами і рівень паніки вже зашкалює.
Заздалегідь дякую