Імміграція до Манітоби
-
Питання з першого класу. Хоч почитайте закріпленні повідомлення для початку
-
Якщо ми із дружиною йдемо по SWM. Чи забирає дружина певні бали? Чи вона отримує PR автоматично із чоловіком?
-
Коли непотрібно здавати мову при подачі на піар
-
Звітність у якості POF для PR базується на минулій діяльності для підтвердження досвіду роботи. Якщо ви працюєте в Канаді, у вас немає такої потреби в звітуванні поточних надходжень на український ФОП
-
Так а яке має відношення підтвердження фінансів до зарахування на український рахунок ФОП? При подачі на PR ви не зобовʼязані вказувати суму з урахуванням цих надходжень
-
POF - це те що у вас є у вигляді твердої валюти для підтримання вашого проживання у Канаді. Тобто це сума грошей яку вимагає іміграційний офіуер на рахунку. Ви берете у банку роздурківку з вашими надходженнями за останні 3 місяці, або скільки захоче офіцер бачити, і показуєте. А там вже пише звідки гроші прийшли. І тут такий момент - не показувати доходи, то одне, але повинні згідно законодавства Канади.
-
Так, при подачі на ПР якщо у вас є достатня сума, то ви можете "світити" лише її. Проте, там є зобовʼязання показати усі свої банківські рахунки. Навіть ті що з 0 балансом. Не знаю щоправда чи по чистому провінційному етапу просять це зробити, бо у мене на SWO-EE це прям було написано😬
-
Ви праві, адже в Канаді всі доходи підлягають оподаткуванню, незалежно від того, чи надійшли вони з джерела в країні чи за кордоном. Але якщо ви забажаєте зберегти конфіденційність своїх фінансових даних і не розголошувати їх, це ніяк не змінить ситуацію
-
Невірно. Доходи отримані податковим резидентом Канади мають декларуватись незалежно від того, чи це було в іншій країні. Бізнес ім'я взагалі ні при чому. Можна працювати під своїм іменем, маючи мільйони доходів. Після доходу 30 тис потрібно реєструвати бізнес-номер і номер GST
-
-
Уникнення подвійного оподаткування не означає, що людина звільнена від податків у Канаді. Це означає, що відбувається врахування сплачених податків в Україні і в Канаді треба сплатити тільки різницю плюс CPP. CRA не має механізму відслідковувати доходи людини поза межами Канади, тому відповідальність декларації доходів та сплати податків тільки на самій людині. За 2022-2023 роки у нас відбувались кілька вебінарів із Податковою Канади, де це все детальніше пояснювали. Чекайте вебінарів у грудні-березні знову.
-
Між Канадою і Україною є домовленість для уникання подвійного оподаткування. Але всі доходи обов’язково треба вказувати до CRA, особливо якщо є план тут залишатися :)
-
Так звичайно 👍 я мала на увазі, що всі доходи треба вказувати, але за рахунок домовленості податок буде розраховуватися по іншому. Просто в людей буває помилкове враження, що в них двічі нарахують податок, тому краще щось приховати, щоб не віддати лишнього :)
-
А якщо, до прикладу, людина отримує 1000 доларів на Wise чи Paypal за свої послуги на фрилансі. Як їх оподаткувати в Канаді?