Друзі, вибачайте що перериваю дискусію.
Яле є в мене не дуже гарна риса - підсумовувати. Для себе.
Можливо я не найуважніший читач, тому буду вдячний за ваші корегування.
Отже, нікому не потрібний в Канаді спеціаліст із України із вкрай малими заощадженнями та родиною вирішив приїхати в Манітобу за КУАЕТ.
Все, про що він мріє - це ПР та визначеність у майбутньому (побут і таке інше опускаємо).
Отже, він:
1. Знаходить роботу. Фактично будь-яку, але роботодавець повинен бути білим та адекватним
2. Вчить мову. Підтверджує на clb 4 та вище.
3. Рахує бали. Якщо набрав 60 балів за табличкою 1, то йде до КУК
4. Доводить КУКу, що він нормальний хлопець із родиною, наприклад, розвивав бізнес спільноту вдома (громадська діяльність), втратив двічі все через расєю (приоритетність розгляду) та точно буде активним членом КУК (у вільний від роботи та родини час).
5. Якщо КУК вирішить, що хлопець ок, то дає листа. Лист дає 500 балів Гріфіндору 😂, тобто майбутньому манітобцю, і він може збирати документи.
6. Збір документів взагалі окрема історія, тому що я так розумію жодного переліку не існує. Чи не так?
7. Звбрав документи і подав на номінацію.
8. З моменту подання документів та до отримання ПР не має права змінити роботу / роботодавця, інакше може втратити неотриманий ПР.
Все вірно, тезисно? Чи я щось упустив?
Я розумію, що люди роками готуються. Але я вже двічі втратив все що мав (дякувати Богу, сім'я і рідні живі), і мені потрібно розуміти. Третій раз почати з вилки та ложки я мабуть не витримаю.
Вдячний за увагу! Бережіть себе!