Імміграція до Манітоби
-
Так у всіх, кому за 30.
-
Я народилася в USSR Україна, то місце народження Україна
-
Якщо вам це допоможе, мій чоловік летів у кінці серпня, перевозив укулєлє в чохлі і в загальному чемодані з іншими речами. Її не декларував і ніяких документів на неї не віз, оскільки не збирається її перепродувати чи ще щось.
-
Before you leave for Canada, you should prepare two copies of a list of all the goods you intend to bring into Canada as part of your personal effects. The list should indicate the value, make, model and serial number (where applicable) of all the goods. Divide the list into two sections. In the first section, list the goods you are bringing with you; in the second, list the goods to follow. Goods that arrive later will only qualify for duty- and tax-free importation under your entitlement if they are on your original list.
-
» - під час лендінгу в формі «супроводжуючі речі» (я вже не пам’ятаю номер форми та як вона вірно називається... Не знаю, як офіційно, але в народі на то кажуть 'goods to follow', можливо, офіційно теж так воно зветься... Ось, можливо, тут про це: www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/mrc-drc-eng.html
-
Питала сьогодні в знайомого майстра. Каже, що такий пережиток, як дозвіл на вивезення, експертні оцінки і блаблабла, залишився тільки в деяких пострадянських країнах. А по всьому світу, ніби, літають просто як із приватними речами. Це так логічно і так просто, що аж, навіть не віриться.
-
Можна ще поговорити з кимось хто літає на гастролі. Типу запитати когось, наприклад з Київської/Львівської опери. Я думаю, що це має бути стандартна ситуація.
-
Це дуже корисний досвід!!! Бо у нас багато різної музики, і гітари, і скрипки. Все сучасно-електричне поїде контейнером (роботодавець дає таку опцію). Ось круто, що ви написали про форму для супровідних речей. Занотую в блокнотик, аби не завтикати на кордоні. І подивлюсь, що там буде по вартості відправки поштою. Бо контейнер буде йти 7-9 тижнів. Може, пошта буде швидше.... А дві акустичні скрипки не можна в контейнер, бо не переживуть. І вони старші за 1950 рік, тому їх проблематично вивезти окремо від власника (мене). Потрібна купа папірців від Мінкульту, і то лишиться ризик, що митники не випустять вантаж. Отакі справи... Ще раз дякую за ідею з поштою ❤️
-
У мене був такий досвід, він трохи відрізняється від того, що ви питаєте (бо не в літаку везли), але може допоможе: - були 3 електричні гітари - ми їх надіслали самі собі (вперед себе) поштою. Укрспецзв‘язок чи як там воно називається. Гітари в кейсах, кейси в картонних поштових коробках. - в декларації на укоаплшті писали, що це персональна власність та не для перепродажу. Вказували їх реальну вартість (в районі $1000 кожна гітара, Фендер, Гібсон отетовсьо) - під час лендінгу в формі «супроводжуючі речі» (я вже не пам’ятаю номер форми та як вона вірно називається :( ) гітари указали, щоб коли посилки отримували з нас не здерли пошліну як за новий імпортує мий товар - коли гітари приїхали, поїхали на пошту їх забирати з цими ж формами, проштамповпними на лендінгу - але на пошті про них навіть не спитали. «А, це personal, це ваші речі як новоприбулого доїжджають? Ну і ок» - і пошліну не взяли. Оце так :)