Імміграція до Манітоби
-
Доброго дня. Таке питання. Подався на продовження ворк перміту в березні. Сьогодні прийшов на мейл лист що статус заявки оновлено. Заходжу в особистий кабінет, а моєї заявки немає, взагалі все пусто. У когось була така проблема?
-
Цікаво - але допустимо Швейцарія вводить обмеження щодо надання захисту українцям яки проживали в деяких областях України- мотивуючи це тим шо в тих областях наразі з безпекою все гаразд. Тому я би був дуже обережним коли будите подаватися на біженця в Канаді по схожому кейсу. Бо до розгляду маже статися так шо Ваша область може бути визнана безпечною. І Вам потім відмовлять у притулку.
-
Трохи почекайте Було в мене
-
Кожен індивідуально вирішує, який обрати шлях для постійного залишення в Канаді. Однак, зважте, що позитивне рішення щодо заявки на біженство дає тільки статус "захищеної особи" (protected person). Це не є статус Постійного Резидента (ПР). Розгляд заявок на біженство зараз займає десь 24 місяці. Статус "захищеної особи" (protected person) дає можливість перебувати та працювати в Канаді, поки присутні обставини, через які надали біженство. Отримавши статус "захищеної особи" можна податись на отримання статусу Постійного Резидента (ПР). Розгляд цієї аплікації займає зараз також десь 24 місяці. Тобто шлях до Постійного Резидента (ПР) Канади через біженство займе приблизно 4 роки.
-
Мене стримує саме от та фраза "Поки присутні обставини" бо може статися так що за 24 місяці очікування обставини небезпеки в Україні зникнуть і все. Далі все не зрозуміло буде. Тому я вирішив залишити це на 26 рік як останню надію. Бо подався на зацікавленість ще на початку грудня і поки чекаю. І буду ще 2 роки чекати а потім вже буду хвататися за любу надію. Але я вірю що зможу податися на номінацію хочаб за 2 роки.
-
Втратити той статус майже неможливо. Losing your protected person status in Canada is not likely but it's possible. There are 3 ways that you can lose your status: The Minister of Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) can appeal the Refugee Board decision that gave you protected person status. Your protected person status can be stopped or “cessated” if the Government of Canada believes you did something that shows you don't need protection from Canada anymore. For example, you can lose your status if you return to your home country or if you get citizenship from another country. Your protected person status can be cancelled or “vacated” if the Government of Canada believes that you received refugee status by giving untrue or incorrect information or by leaving out information that was relevant to your refugee claim.
-
Цікаво а чи є якісь переваги надання статусу захищеної особи в порівнянні з ПР? Чи ПР має повні переваги?
-
Доброго вечора! Скажіть будь ласка, мої батьки збираються приїхати в Канаду до мене в гості на 2 тижні. Візи вони отримали ще у вересні, 2023 року і там стоїть позначка воркер. Чи можуть виникнути які-небудь проблеми на кордоні, якщо вони просто будуть туристами тут?
-
Це логічно та зрозуміло. Мені цікаво чи може Канада якось захищати таку protected person наприклад у випадку відмови ставати на військовий облік чи допомогти оформити національний документ консульстві ?
-
Your protected person status can be stopped or “cessated” if the Government of Canada believes you did something that shows you don't need protection from Canada anymore. For example, you can lose your status if you return to your home country or if you get citizenship from another country.
-
Дякую за відповіді, тож рухаємось до ПР😊