Імміграція до Манітоби
-
У будь якому випадку CUAET вніс нову кров якісних іммігрантів до Канади. Про це вам скаже будь який рядовий канадець - більшість дуже задоволені українцями, відношенням до роботи та якістю роботи саме українців. Як не сумно звучить, але завдяки війні Канада таким чином все таки залучила дуже якісних іммігрантів (у більшості випадків) з України. У довгостроковій перспективі, 25 років і більше, це дасть свої плоди. Так було під час І та ІІ світових війнах.
-
Це правда але дай Бог щоб тут все було добре через 25 років,зважаючи на те що зараз твориться
-
Українці волею випадку стали однією з національностей, яких вважають "будівничими Прерій". Однак, це тільки тому, що Канада наприкінці 19-го - поч.20-го століття інтенсифікувала програму імміграції з метою освоєння сільськогосподарських земель. Це не означає, що запрошували тільки українців.
-
Я би сказала, що ми більше маємо історичного досвіду ніж скажемо африканські страни
-
Я з вами згідна, але поки ми будемо ображатися друг на друга професійний простір займають інші. І ІРСС зараз вирішує проблеми з ними, а ми є статистичною похибкою, ПОКИ ЩО.
-
Дуже цікава книжка, яку ви радили, про це - All of baba’s children. Я маю знайомих, які мають українське походження, але їхні предки змінили прізвище давно, не зберегли українську мову, культуру, нічого. Мені було дивно, чому люди відреклися свого. Чому одні зберігали, а інші відмовилися Після прочитання все стало набагато зрозуміліше. Раджу всім почитати.
-
Але факт є фактом, навіть наші вчителі англійської казали, що вони спостерігають, що українці дуже швидко вчаться у порівнянні з іншими студентами у класах англійської мови для дорослих. Мої сирійські однокласники вже третій рік ходили у рівень 2-3 і після вони так і залишилися ще на рік у цьому рівні, а українські студенти всі перейшли у наступний рівень, або навіть через рівень перескочили. Я спитала у сирійської жіночки, яка у неї освіта у її рідній країні, вона відповіла, що на протязі 6 років ходила до школи і все. Як вона може вчитися на рівні з нашими, як майже всі хто вчився зі мною з України, за плечима мають 16-18 років витрачених на освіту. Звісно наші швидше і адаптуються і займуть відповідну нішу на ринку праці.
-
Імміграція в 19-20 столітті зовсім відрізняється від теперішньої. Просто кардинально. Навіть ті, хто іммігрував 10 чи 20 років тому, зовсім відрізняються від тих, хто зараз іммігрує. І питання не тільки хто більше підготовлений. Із власних спостережень, то багато новоприбулих - люди, які побували у десятках інших країн, говорять кількома мовами, мають вищі освіти та відповідний міжнародний досвід тощо. Багато хто був успішний в Україні і йому Канада близько не лежала до душі. Дехто той успіх переносять на Канаду і тут починає впевнено будувати нове життя.
-
Доброго дня. Цікавить таке питання Я зараз подаюся на федеральний етам, але через декілька місяців (ще точно невідомо коли)я планую переїжджати в інший населений пункт у звʼязку з тим, що там буде відкриватися ще одна компанія в якій я працюю (в мені запропонували там вищу зарплату). Відповідно роботодавець і моя позиція залишається така ж. Але зміниться адреса і трішки назва компанії. Скажіть, будь ласка, мені потрібно буде повідомляти МРНР? І відповідно федеральний уряд. Ця зміна не вплине на мою заявку, адже я подаюсь по SWM? Чи потрібно повідомляти федеральний уряд завчасно?
-
Це нерепрезентативно абсолютно. Є українці, які інтегруються, вивчають мову, а є й ті (і їх також багато), хто через 10-20 років у Канаді не знає мови і через це не може податись на громадянство. Я працюю з іммігрантами з Сирії. Високоосвічені люди також. Однак, це також ні про що не свідчить. Це нерепрезентативні вибірки.
-
Мені дала почитати цю книжку знайома, яка приїхала сюди маленькою, в років 5 напевно. У неї велика бібліотека таких книжок ☺️ Так, що радьте що наступне читати :)