Українська Манітоба
-
На Нетфліксі вийшов чудовий серіал "Втікачка", де показується життя підлітків Монреалю та те, як ними маніпулюють секс-трафікери та торговці людьми. Серіал показує, як 16-17-літні підлітки зі звичайних, хороших сімей стають, фактично, добровільно секс-рабами, піддаючись впливу інших. Фільм французькою мовою, однак, є субтитри англійською для тих, хто не знає другої офіційної мови Канади. Фільм зображує цілком реальні виклики, які існують в Канаді сьогодні.
-
Can I bring bear spray across US border? Note that "mace or pepper spray designed for use on humans" is prohibited. Spray designed for use on bears is NOT prohibited. Can you fly with bear spray Canada? It is not permissible to carry bear spray on a commercial airline, even in your checked baggage. Bear spray is permitted in the United States when crossing the land border. Canadian Customs will allow bear spray approved by the United States Environmental Protection Agency (USEPA) to enter Canada. Зрозуміло, що ви маєте задекларувати цей спрей наперед і бути готовим до перевірок.
-
Офшорі щоб не сплачувати податок? Чи як?
-
В продовження теми. Будучі у іт Я у якийсь момент зрозумів що оця гонка за цифрою це не те що я хочу від життя. Хоча я вже якось звик подвоювати дохід раз на пів року - рік. Особливо це мені дала зрозуміти Канада коли я побачив що тут різниця не така значна, ну от я винаймаю будинок котрий коштує 600-700тис я можу знов +- подвоїти свій дохід влаштувавшись безпосередньо (напряму а не через аутсорс) кудись у Гугл або інший фаанг але що це мені дає? Я не бачу мотивації. Треба дуже багато попрацювати а життя від цього не зміниться настільки щоб хотіти це робити. На моїй вулиці збудували будинок за 2.6млн, у такому я може і хотів би жити але знову ж таки я не бачу що я готов на цю невеличку з мого огляду зміну знову впахувати як кінь. І головне такий будинок тут це обуза на все життя, ти стаєш рабом свого майна. У 2022 році коли я тільки прилетів до Канади мене гукав на собес амазон але я просто запитав часу на підготовку а потім часи у іт змінилися і вони зникли але і я забив і не готувався. Коротше, якщо підвести саммарі зараз я просто шукаю де я зможу бути більш фінансово вільним, це значить щоб я з однієї зп міг собі дозволити пів року-рік або більше життя, таким чином знизивши ритм і стрес і просто жити розслаблено і не відчувати себе привʼязаним до роботи. Типу фінансова незалежність. Шукаю де і як відкрити надійний рахунок у якомусь офшорі щоб я міг бути у будь-якій точці світу і гнучко керувати/користуватися наявними коштами. Можливо це все наслідки стресу у котрому я і моя родина живе останні 2 роки і колись я повернуся до цього карʼєристського підходу до життя і гонки за сумою але зараз це все просто остогидло.
-
Ні, не в цьому справа. Ось наприклад. Я хотів поїхати з Канади і трохи повештатись по світу, і виявилося що канадська банківська система дуже не гнучка, коротше нормальний підхід коли звідси їхати то закривати рахунок, бо керувати рахунком майже нереально не будучі в Канаді. А це підіймає питання а куди ж тоді покласти кошти, ось тому і потрібен якийсь рахунок що буде працювати будь-де і буде дуже незалежним від будь-яких зовнішніх факторів. Податки як так не проблема.
-
Відкрийте оффшорну компанію на Isle of Man (острів у Ірландському морі) чи десь на Карибах (The British Virgin Islands, Dominica, Panama, Nevis...) Однак, якщо ви будете жити в Канаді, то буде проблема пояснювати, звідки у вас гроші на купівлю житла тощо. Плюс, вважайте, бо ваші американські чи канадські клієнти можуть не захотіти співпрацювати з оффшорною компанією.
-
В сенсі? Ви можете доступитись до свого канадського банківського рахунку з будь-якої точки світу. Однак, так, ви повинні бути податковим резидентом Канади, щоб не виникало питань у банку і вам були доступні різні зареєстровані рахунки типу TFSA, RRSP. Однак, те саме у інших країнах світу, які не є офшорами.
-
Наразі продивляюся країни що можуть відкривати рахунки нерезидентам щоб працювати як укр ФОП але дохід отримувати на зарубіжний рахунок. Це одна з опцій
-
Я питав декілька питань і на усі відповідь була - це буде проблемно/не можливо. Наприклад питання: Зможу я мати рахунок у канадському банку якщо в мене закінчиться резидентський статус - ні. Зможу я перевести кошти на інший рахунок перед тим як скінчиться мій статус не будучі в Канаді - можливо так але можуть бути проблеми із практики такі операції часто блокують і потім щось можна зробити тільки особисто звернувшись. Мій знайомий літав до Європи у відрядження і не міг скористатися жодною карткою CIBC, чому і як зробити щоб працювало без перешкод? Хз так таке може бути. Як змінити - прийти в банк персонально. Я ок з канадським банком якщо б він працював норм просто як рахунок навіть якщо я не резидент. Наприклад - я б по відʼїзду і закінченню резидентського статусу працював на укр ФОП, гроші переводив би у Канаду а в Україну податки. Виглядає так що з канадським рахунком так немождливо зробити. Навіть маючі договори ітп