Українська Манітоба
-
Дуже часто (майже завжди) оця строка - Federal tax - у пейстабі включає як федеральні, так і провінційні податки. Якщо у вас немає окремо ССР та ЕІ, то все і туди включено.
-
Якщо ваша знайома почала працювати недавно тільки, то вона заробить дуже мало і з неї просто не вираховують податки, а тільки CPP та EI
-
Боже упаси, закидати гроші на РРСП, якщо у вас низький рівень доходів. Також, якщо у вас зарплата 20 доларів на годину, то ви і так на майже мінімальному податковоу щаблі і особливо ні FHSA, ні RRSP не допоможуть. Малі доходи - поповнюємо TFSA та з цього року FHSA (тільки якщо збираєтесь купляти житло в Канаді). Вищі доходи - додаємо RRSP.
-
Я не фінансовий консультант. Можу розказати як я це бачу. Я виходжу з того що новоприбулі, люди з низьким-середнвм англійським, що працюють на мінімалку або 20 за годину і з собою привезли менше 30000 КАД. 1) Після отримання ПР, вам доступна подача на RENT ASSIST. В залежності від доходів буде виплачуватися допомога максимум що був у нас 2 роки тому - 900 кад на місяць. www.gov.mb.ca/fs/eia/rent_assist.html#:~:text=Rent%20Assist%20is%20a%20financial,successfully%20into%20training%20and%20jobs. 2) Зараз вам доступний FHSA, зберігальний рахунок на купівлю першого будинку. Гроші що ви на нього кладете вираховують ся з вашого інкому річного при розрахунку податку. Тож зменшуйте свій такс брекет у тому році в якому ви їх закинули на рахунок. Також вони не оподатковуються коли ви купуєте перший будинок. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/first-home-savings-account.html 3) також можна закинути гроші на RRSP. Вони також піднімуться від вашого інкому у році коли ви їх закинули. І їх ви зможете також використати на купівлю першого будинку.www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/rrsps-related-plans/what-home-buyers-plan.html 4) коли ви приїхали у вас немає кредитної історії та ви елементарну не шурупаете А районах міста, таксах, цінах і тощо. Тож треба рік два щоб звикнути.
-
Піду у вересні наступному вчитись по отій державній програмі по податках🙃 треба з усім цим розібратись для себе.
-
А ок. Якщо вона працювала, скажімо, 10 місяців у іншого роботодавця, а у листопаді прийшла до вас, то цілком ймовірно, що їй ще й прийдеться доплачувати податки потім, якщо зараз не вираховують всі. Також цілком можливо, що з неї не вираховують СРР та ЕІ, бо вона вже виплатила річний максимум через попереднього роботодавця. Факторів багато.
-
Тож я бачу наступну схему. Приїхав. Знайшов роботу фул тайм. Пішов до фінансового консультанта. Дочекався ПР. Подавася на рент ассіст. Якщо заробіток з України був мінімальний, то отримуватимете що біля 800-900 на місяць (дізнавайтесь сумми самі, бо я не в темі). Гроші що на будинок відкладаємо на FHSA, якщо вибрали рум і є зайві кошти відкладаете на RRSP. Паралельно живемо, платимо рент, користуємося кредитками, дивимося будинки, райони моніторимо ціни, моргейджрейт тощо. Через два роки коли дохід стане вище і рентасіст знімуть, купуєте будинок. Перший внесок з FSHA та RRSP без податків. Рахуйте самі.
-
Та звісно ні, то має бути зважене рішення;)
-
Однак, поспішати купляти житло не треба тільки тому, що ви десь побачили відео від якогось ріелтора чи брокера, який запевняє вас, що "якщо не придбаєте будинок вже сьогодні, то наступного року ви не зможете взагалі".
-
Багато з тих, хто отримає ПР за 2 роки, вийдуть на нормальний дохід і не зможуть отримувати Rent Assist вже.
-
Rent assist залежить від доходу. І це не є "втрата на податках". Це є соціальна допомога від провінції.
-
Логіку зрозуміла. Але поки того ПР дочекаєшся то кожен місяць на таку не маленьку суму покращуєш комусь життя, а купив будинок наче своє вже виплачуєш. Але так, є сенс у тому що ви пишите.
-
По-перше, це ваша цитата. Я скинув вашу ж цитату. По-друге, вибирайте тон.
-
Доведіть мені що тільки ПЕРШИЙ внесок FSHA та RRSP без податків. Інакше ви брешете
-
Якщо у вас зарплата, скажімо, 50 тисяч на рік, то віддавши $8000 на FHSA чи RRSP ви отримаєте повернення податку приблизно $2200.
-
Перший внесок з FSHA та RRSP без податків Однак, ви потім повинні повернути гроші в РРСП, або буде штраф і податок.
-
Rentassist should only be used by those who actually need it. Otherwise it is abuse of the system
-
Тому я і кажу, що будинок треба купувати через два роки коли закінчиться рентасіст.
-
Дуже рекомендую вивчити, які штрафи та податки ви будете платити, якщо захочете зняти гроші з RRSP або FHSA, якщо вам потрібні будуть гроші не за призначенням.
-
Ну так. Не коректно написав. Мав на увазі що витягнути гроші з цих аккаунтів на даунпеймент на купівлю першого будинку можна без податків.
22 Jan 2023, 08:02
104200/230658
4 minutes ago