Українська Манітоба
-
І в ресторанах завжди 15% лишаю (якщо все норм з сервісом було), ну ви шо )) А от в перекарні/на манікюрах тощо - не лишаю… Хз чого, якось у мене в голові не спрацьовує тумблер )) а навпаки думаю «я ж спитала «скільки у вас коштує манікюр перед отриманням послуги. Вона мені сказала. Я погодилась. Ну всьо, що ще тут, які ще чайові?» - може це неправильно? Хз
-
Раз пішла розмова про чайові... як тут відносяться до місць де продають фастфуд та на терміналі запитує чайові? В мойому розумінні, чайові завжди треба заробляти. Тобто за добрий сервіс чи смачно приготовлену їжу у ресторані. Але коли просто купляєш їжу, як в магазині, то за що вони очікують чайові? Я розумію, що таким чином хитрожопий роботодавець перекладає відсоток, який він платить робітникам, на споживача, але це іноді реально дратує. Я навіть питав канадця, як вони відносяться до цього. То він був тієї ж самої думки. Каже, що раніше на це не дуже звертали увагу, але потім "градація" відсотків почала постійно зростати. Умовно була 10% 13% 15%, потім 13% 15% 18%, а зараз і 18% 23% 25% можливо побачити. Зрозуміло, що є можливість вибрати свій відсоток чи суму, але всеодно це, на мій погляд, залишає неприємне враження... нібито від тебе очікують не менше ніж то що "забито" в терміналі. Що скажете на це? Цікаво послухати вашу думку?
-
Тобто офіціанту понятно за шо чайові , а доставщик «не заслужив»?)))
-
я також розумію, що офіціантам потрібно залишати чайові бо вони бігають постійно туди сюди и по декілька разів підходять але коли офіціант несе мені суп і його великий палець в моїй тарілці, а там обов‘язково потрібно залишати чайові в кінці, то в мене виникають питання
-
Ну наприклад за то шо він фігачив з твоім бургером в мороз , в дощ , чи в час пік 5 км по місту … а взагалі таке запитують люди які ніколи в доставці не працювали ))
-
За сервіс and convenience