Українська Манітоба
-
я так розумію що воно пішло від сленгу медиків в маси. А чому вони там у себе так називають ХЗ
-
🤝Канада слідом за Британією теж надасть безпекові гарантії для України - документ вже на столі в Офісі Президента, – посол в Україні Наталка Цмоць. Переговори триватимуть лічені тижні.
-
Я так і робив, чек з пейстабом на одному аркуші надруковані. Зараз касир мені зробила 200 доларів доступні одразу, решта все одно на холді. Каже, нічого краще зробити не можна 😒
-
так, я ж кажу що русизм
-
Дякую за поради. Вже не став голову морочити, все одно завтра EI виплата буде на рахунку.
-
Душно в чаті, припини ><
-
Тест на вік) Ви юна леді)
-
Йдіть до менеджера. Касир може покликати менеджера і виправити
-
мабуть же лікарі полтавщини здобули освіту в Харківському меді, а там раніше як всі розуміють українська лунала досить рідко:))
-
Думаю, це, скоріше за все, наслідок русифікації української науки. На жаль.
-
Можливо, це щось чисто територіальне, але в україномовних селах Полтавщини/Харківщини/Одещини уколи саме ставлять))
-
Я українською такого не чув ніколи за все своє життя.
-
Дмитро, при всій повазі, "ставити вакцину" - не русизм. Я вперше вихопила вираз "ставити укол" на інтернатурі в україномовній Полтаві, після російськомовного Дніпра це звучало дуже дивно, а в Полтаві тільки так і говорять. З граматичної точки зору це однаково неправильно звучить обома мовами (уколи і вакцини роблять, а не ставлять), але українською так говорять набагато частіше
-
Ну бо бачите зараз як топлять за українську мову раніше такого не було)))
-
Раз така розмова в чаті 😊Філологи просвітить, Звідки взялося Гарно/Красно дякую ? Тільки зараз таке в чатах бачу.
-
В Полтаві свій медичний університет, який завжди був переважно україномовним. Не повністю, але переважно
-
Можливо, але в російській цей вираз так само некоректний, як і в українській. Ще в Полтаві, до речі, говорять "насипати борщ"))
-
Майже, це йде від крапельниць. Бо саме крапельниці ставлять)
-
Оце який борщ вийшов то з ним і роблять. У мене він густий то тільки насипати ><
-
то мабуть у нас борщ густішим роблять:)))
22 Jan 2023, 08:02
112111/233057
2 minutes ago