Українська Манітоба
-
Так, дякую! Сплачую податки, підтверджу це. Стільки вчилася, щоб не бути коучем, але там- мабуть стану саме їм))) бо психотерапевта важко буде там здобути… може з часом…
-
Ви, звичайно, дивіться, але коучинг в нашому розумінні і північно-американському - це взагалі різні речі. Я отримувала диплом в українському університеті, це було навчання за стандартами ICF, я не те що активно практикувала, але для роботи в консалтингу було корисно. А в канадських та американських університетах є поглиблені навчальні курси для роботи з емоціями, є багато курсів на стику коучингу і менеджменту, бачила навіть спеціалізоване навчання для роботи з посттравматичним розладом. І ти не обмежений в роботі методом, яким сертифікований, на відміну від психології. Тому якщо у вас є бажання працювати саме з людьми, є купа різних варіантів, окрім впертися в канадський психологічний PhD
-
Це дуже цікаво, дякую! Так, я хочу з часом в цьому розібратися. Важлива тема 🙏 я обожнюю свій гештальт, але навчання дуже довге та дороге. Не хотілося б зовсім далеко йти від професії. Та якщо доведеться (а доведеться))) - я готова на перший час)))
-
Дякую! Треба почитати докладніше. Але якщо це більше про те що у нас зветься наркологією, то у мене такої спеціалізації немає(( але взагалі цікаво як сфера психології в Канаді влаштована та які назви можуть мати спеціальності, як легалізувати освіту… тим більш що у мене це 2га вища)) треба дослідити цю тему!) щиро дякую за підказки 🙏
-
Гроші в конверті.
-
ну я навіть не знаю… ;)
-
‼️ Нагадуємо, що українці, які прибули до Канади за заходами СUAET, проживають в Канаді та мають дозвіл на роботу, стають податковими резидентами відразу, а отже мають право на певні виплати ВІДРАЗУ. ☝️ Однак, чомусь багато хто або не знає про це, або через різні чутки, неперевірену інформацію, зволікають з реєстрацією на ці виплати. 👉 Новоприбулі мають право подати аплікацію на виплату податкового кредиту GST/HST (компенсація податкового кредиту при купівлі товару), а також виплату Climate Action Incentive Payment (CAIP), або, як назвали в народі, "кліматичні виплати", які є компенсацією за податок, сплачений при купівлі продуктів, які викидають СО2. 👉 Не чекайте подання вашої першої декларації, заповнюйте форми та відправляйте до податкової відразу як тільки прибули до Канади. 👉 Покрокова відео-інструкція з заповнення необхідних форм тут youtu.be/qWEQNiKfjkI