Українська Манітоба
-
#робота знайомий шукає терміново 'm looking for a freelance graphic artist to work on a new project. This is #music related and has a pretty tight timeline. If you or someone you know would be interested please send me a message with a link to existing work.
-
Працювати в салоні є сенс, принаймні, щоб отримати ліцензію, Канадський досвід, та клієнтську базу 😀 Подробиці тут www.gov.mb.ca/aesi/apprenticeship/discover/mbtrades/esthetician.html Надавати послуги, які потребують наявності ліцензії, при відсутності ліцензії - це наражатися на проблеми Як що ваш валовий дохід від self-employed не превишчує 30000, то вам не треба споачувати GST, та відповідно, не треба реєструватися як платник GST Як що ви плануєте надавати послуги "на виїзді" то відповідно треба авто та ліцензія водія Успіхів
-
Мені волонтер в Монреалі пояснила, що поки я не оформлю мед страховку, якщо попаду до лікарні (не до лікаря, а якщо щось невідкладне типа перелом), можу надати там свій куаетний Work Permit. Але я не впевнена тепер, може вона мала на увазі лікарню в Квебек.
-
Вітаємо, Ірина Стадарська! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
Розумію про що ви... Теж жила багато років закордоном, але не в ЄС. І начебто пристосувалася. Але... вже давно хотілося пожити в іншій країні. Кілька сімей друзів, з якими я навчалася закордоном, вже в Канаді по 10-20 років і дуже задоволені. Вони впиралися рогами кілька років щоб потратити в Канаду, а я лише заповнила анкету Куает.
-
З моменту отримання OWP в аеропорті ви маєте право на безкоштовне медичне обслуговування на теріторії ВСІЄЇ КАНАДИ . Але, вам необхідно мати Province Health Card, шоб отримати послуги безкоштовно. Тобто: Якищо Ви отримали OWP, та потрапили до лікарні не встигнувши оформити Heathcard, ви маєте платити за медичні послуги. Принаймні, вам виставлять білл за послуги. За вами не гонятимуться із вимогою негайно сплатити. Коли ви отримаєте Healthcard, ви можете звернутись до Manitoba Health, показати їм рахунок за послуги, та спитати що з ним робити. (Або отримаєте відшкодування витрат на медицину, як що встигли сплатити цей рахунок) Можливо, показавши OWP в шпиталі, вам зроблять Healthcard, та не візьмут грошей Не впевнен, але може спрацювати Шанси потрапи в лікарню прямо з літака - близьки до 0. Хіба що трапится crash landing літака.... У всіх інших випадках, ви встигнете оформити owp, та будете мати право на безкоштовне Healthcare Здоров'я вам
-
Ви праві, ще два роки назад щоб отримати воркперміт - це було надзвичайно важко
-
Щиро вдячна Вам за таку грунтовну відповідь🙏
-
Багато людей зараз з візами КУАЕТ не можуть виїхати з України… а це втрачений OWP та грошова допомога…. If you (не ви, в загальному) are in Canada already - at least appreciate for what it is, as most Canadians contribute heavily for us, Ukrainians, to receive these unprecedented supports.
-
Може комусь треба ключ-балванка до Хонди. Я купував до CR-V 2006 року. Віддам за шоколадку
-
Будьте уважні, бо ви не можете навіть почати працювати майстром манікюру (nail technician), якщо у вас нема, принаймні, реєстрації в програмі навчання apprenticeship! Деякі, дуже нечесні роботодавці розказують, що "можеш почати працювати під моєю ліцензією", однак, це не дозволено. Українки про це не знають, бо ж потрібна робота негайно. Жінки йдуть працювати, працюють півроку в надії, що роботодавець дасть лист-підтвердження стажу. Однак роботодавець каже, що може дати фейковий лист про роботу, що ви працювали administrator assistant або customer service representative тощо. Тобто роботодавець відмовляється надати лист, що ви працювали як nail technician. Однак, ці всі фейкові посади ніхто не підтверджує, коли відбувається перевірка МПНП. Зрозуміло, що роботодавець не хоче брехати урядовцю по телефону. Тому, коли українки стикаються з таким, вони гарячкового починають реєструватись у apprenticeship, однак, роботодавець каже: відпрацюй ще півроку - і тоді отримаєш від мене лист. Увага! Те, що роботодавець взяв вас на роботу без ліцензії як nail technician, - це проблема роботодавця в першу чергу. Ви працювали півроку, легально отримували зарплату, платили податки. Роботодавець зобов"язаний надати вам лист, який підтверджує працевлаштування як nail technician. Якщо роботодавець шантажує вас, вимагає ще попрацювати на нього - такі дії можуть мати ознаки торгівлі та експлуатації людьми. Якщо вам потрібний лист про підтвердження роботи, ви можете звернутись до відповідних органів та поскаржитись на роботодавця. Ви можете піти на зустріч з офіцером МПНП в Бест Вестерн готелі та розказати все, як є.
-
Так, я дуже ціную. Я розумію, що мені пощастило з програмою Куает. Я отримала OWP, безкоштовні курси английскої і т.д. не тому що пройшла жорсткий відбір, як мої друзі. А просто завдяки українському паспорту. Як воно далі буде не знаю. Якщо пощастить, отримаю канадській досвід і PR. А якщо ні — лише досвід
-
Отримаєте. Тут допоможуть
-
Повідомлення від 20 січня: Щойно в 18 автобусі, який їде до Гарден сіті, двоє українців забули айфон, телефон віддали водію автобуса. Можливо цей пост комусь допоможе знайти свій телефон. Хлопці вийшли на десь на Main Street. Ви можете отримати телефон вже зараз на 421 Osborne street , Winnipeg transit. Такі речі водії віддають диспетчеру, фіксують. У диспетчера телефон буде до понеділка. Також можете зателефонувати 311 info.winnipegtransit.com/en/rider-guide/lostandfound/