Українська Манітоба
-
Мене турбує, чи змушують та без цього не нададуть документ
-
Ще не просять, закон не прийняли. Робіть поки не прийняли.
-
Я знаю про це, дякую
-
чоловікам вже давно треба було стати на консульський облік.
-
Вам вже відповіли . Закон не прийнято, тобто поки нікого не змушують. Як буде 1 березня, ніхто не знає
-
згідно іншого закону - це потрібно зробити вже давно...консульський облік не страшний...тим паче, що треба буде все рівно це зробити🙄 а того оновленого закону із мобілізації ще не прийняли. і для оформлення паспорту військово-облікові документи не потрібні. проте в Консульстві можуть і запитати про облік
-
Просто як приймуть закон, а людина на обліку. Та отримує електронну повістку. То страхи не такі вже й ірраціональні. Не з'явився-ухилення. Ухилився-відповідай. Не дуже то й радісно
-
коли із холодним розумом всьо ото прочитати - то ірраціональні страхи покидають
-
Так. Дякую. Всю інформацію зрозуміло. Звісно, може все змінитися в будь-який момент
-
Дякую. Так то розумію. Але свої страхи є. І вони базуються на цілому ряді причин. Тому все-таки радує інфлрмація, що поки не прийнято закон
-
Вчора літала в консульство робити дітям паспорти, в Єдмонтон. То все хто зараз планують, майте на увазі, що зараз там дурдом! Змінився консул. Відчуття таке, що вони там на транквилізаторах сідать. Дуже повільні та спокійні. В цей час у кімнаті около 30-40 укріїнців. Добряча половина з яких без запису. Вони стоять подовжити паспорти, забрати паспорти, або отримати ці довідки. Ті хто по запису не потрапляють на свій час! Перша людина яка була на 11, зайшла на паспорт о 14 годині дня. Я майже пропустила свій літак, мене пропустили люди по записі вперед, і мій літак запізнився на годину. Тільки тому я встигла, бо влетіла в аєропорт за годину до виліта. Кожен паспорт робиться по годині!!! Коли весною робили, той консул все дуже швидко робив. Ці просто враження що вони не знають. А коли я почала вже о 15й годині питати коли, тому що запис був на 13, він спитав звідки я, я сказала що з Вінипегу, то він з усмішкою на обличчі сказав що я взагалі не туди приїхала, бо Едмонтон не обслуговую Манітобу😳😳 І мені треба в Торонто 🤦♀️ я чуть не втратила дар речі. І вони не брали вчора оплату картою, бо це останній день місяця і тільки чеки (яких в мене з соб не було) Я сказала що на сайті у вас написано що картою можна, вони сказали що так звісно, але не в останній день місяця😳🤦♀️ тож мій чоловік помчався в банк в вініпезі робити чеки і відправляти їх поштою до Едмонтону разом з конвертом в якому вони відправлять паспорти. І момент з конвертом може я десь пропустила, але я не бачила щоб вони в опису що потрібно для паспортів писали про конверти. Тож вона мене ще 20 разів спитала чи я приїду за паспортами🤦♀️ А ще цей новий консул (мені сказали що це він) не робив паспорти сам, а шукав в купі бумажок людям які без запису довідки, а якась помічниця леді робила ці паспорти. Вона дуже повільна, не вміє працювати з компʼютером, тому кожна людина там була від одної години. Тому хто має летіти, плануйте більше часу. Мені 4 години не вистачило.
-
Чому відразу так? З Канади ніхто не буде нікого видавати, тут вже давно були дискусії на цю тему
-
Там напевне мали на увазі, що коли ухилився після повістки
-
Не думаю що щось буде з ухилянтами…
-
то трохи не так працює)) ви прочитайте про механізми для тих, хто за кордоном))) там і відпадуть всі оті питання... а якщо так вже типу прискіпуватись...то вже ж мали стати на облік...і якщо вже того не зробили - це вже порушення............
-
Напевне збирає на дрони: uklon.com.ua