Українська Манітоба
-
Я ходила на розподільчий екзамен до WELARC. Сказала що хочу вчити англійську щоб знайти роботу за моїм фахом. Мене спитали чи я хочу вчитися онлайн чи ходити в клас та скільки часу на тиждень, в які години і в якому районі (про ці питання треба подумати заздалегідь щоб не розгубитися там). Список курсів є на сайті WELARC. Подивіться його перед екзаменом. Ще мені дали список додаткових курсів при різних організаціях як то церкви чи федерація жінок-мусульманок і т.д. Вибір богатий. І на стінах в WELARC теж є різні корисні оголошення. Почитайте їх поки будете сидиті в черзі
-
Шановні, потрібна порада. Склалася дуже неприємна і незрозуміла ситуація з СІВС банком. Вчора вночі з кредитки пішли гроші на якийсь незрозумілий pre-authorization payment, який я не робила. І це точно не мій платіж, все перевірила. У відділенні банку не бачать навіть куди пішов платіж, телефонувала на гарячу лінію, «чекайте, перевіряємо, перетелефонуйте завтра». Сказали, що не виглядає як fraud, скоріше mistake. У кого таке було, поділіться досвідом.
-
Ви трошки плутаєте поняття громадянства/постійного резидентства/податкового резидентства. Навіть громадянин Канади може не бути її податковим резидентом, мій знайомий так в США живе 20 років і не сплачує податків в Канаді, хоча він канадський громадянин
-
Вітаємо, HENNADII! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
У мене теж є знайома живе в США 6 років робить «своїм» манікюри, мову не вчить і заробояє більше чоловіка, який на заводі працюю і знає англ... Тільке одне але - він сплачує налоги, а вона- ні. І це до пори , до часу, пока влада про неї не знає і питання не задає😂 а вона так звикла в Україні робити Тому я і кажу, так можливо є опції, коли ти можешь бути громадяном Канади і не сплачувати налоги живучи в іншій країні, але так далеко не всі можуть. Тому коли ти збираєшся отримати паспорт Канади, то треба розуміти і дізнатися не тільки плюси, але ще й твоі обов'язки, бо сказати потім «а я ж не знав » вже не вийде.
-
Ті люди, які є self-employed і які заробляють гроші, але приховують доходи і не платять податки, насправді, роблять собі ведмежу послугу. Наприклад, вони ніколи не будуть мати сontribution limit на свій приватний пенсійний рахунок RRSP. Цей ліміт нараховується тільки, якщо людина має доходи як найманий працівник або self-employed. Що втрачають - можливість мати хороший інвестиційний інструмент, щоб відкладати та інвестувати гроші на пенсію. Також люди, які не платять податки як self-employed, не роблять жодних відрахувань до Canada Pension Plan (CPP), а це означає, що вони не зароблять навіть на мінімальну пенсію в Канаді. Вашою знайомою IRS (Internal Revenue Service - податкова США) не буде цікавитись в принципі. В них є точно важливіші справи, ніж шукати нелегальних манікюрниць, які заробляють кілька десятків тисяч на рік. Однак, ваша знайома не має можливості відкладати у спеціальні рахунки в США 401(k)
-
Здається я зрозумів, ви маєте наувазі, що якщо ви громадянин і тимчасово виїхали в іншу країну то податкова всерівно вас вважає податковим резидентом, але це працює в дві сторони так як, наприклад в більшості європейських країн податки більші і ви ще можете отримати кредит від канадської податкової за передплачені податки в Європі
-
Не завжди, якось машина просто не зупинилась ззаду нас, коли усі стояли на червоному. Вʼїхала так, що ми вʼїхали в машину спереду. МПІ казало платити за машину спереду, бо значить дистанція маленька була між нами, але ми сперечалися і зійшлись на тому, что нічого платити не будемо і не винні ні і чому. Можливо, бо був третій учасник цієї історії, а ми між ними просто Далі через 2 місяці ззаду трак вʼїхав на highway, total loss, голова в мене також боліла, але масажів ніхто не пропонував 🥲
-
Все перевірила сама і зі співробітником СІВС, точно не моє, бо ті платежі я знаю. Знаю, що для пре-авторізейшн наймень потрібна інформація, тому не розумію, яка може бути помилка. Інших незрозумілих транзакцій не було. Головне питання, чи можу я це якось повернути назад.