Українська Манітоба
-
Вітаю!) підкажіть будь ласка, у нас літак в Канаду 2го березня, а на днях дізналася, що 15го березня прийде бонус за минулий рік з роботи. Ці гроші мають бути оподатковані? Навіть якщо вони за минулий рік?
-
Десь читав, що податковим резидентом Ви стаєте через півроку праці в Канаді. Але краще то після акліматизації у бухгалтера місцевого запитаєте.
-
А я чула, що з CUAET стаєш податковим резидентом щойно прилітаєш. Але, навіть якщо так, це ж дохід за минулий рік, тому можуть бути нюанси з цим. Думала, може тут є хтось з таким стикався) дякую) пошукаю тоді бухгалтера як приїду)
-
При подачі декларації потрібно знати доходи за 2 попередніх роки. Підрахуйте заздалегідь
-
Ого! Дякую. Потрібно цим зайнятися.
-
Відразу, не через півроку
-
По цим відео подавав минулого року, все онлайн подається. Подаємо декларацію без доходів youtu.be/F0VHwrvBq88 Дружина та діти в Канаді, а чоловік в Україні: Подаємо податкову декларацію правильно youtu.be/nH8jVXEhpsg Подаємо податкову декларацію онлайн. Приклад з формою Т4, витратами на садок та медикаменти youtu.be/NbLwUDezmJ8
-
Думаю, що наразі нічим Вам займатися не треба. Лише на наступний рік, як будете заповняти декларацію, вкажете ці гроші.
-
Ні. Ці гроші оподаткуються в тому році коли ви їх отримаєте.
-
Після 20 лютого зможете подаватися онлайн. Якщо у Вас простота ситуація, тобто ходите на роботу і не маєте декілька підробітків, за які ще не сплатили податки, то спокійно можете заповнити самі із відео Дмитра. Ми так будемо робити.
-
Здається що податковий резидент з того моменту як отримав ворк перміт в аеропорту. Гроші залежать тільки від дати коли ви їх отримали. Навіть якщо це бонус 2000-го року....
-
Дякую! І ще запитання, кожен має подавати самостійно, чи подається на родину?
-
Подивіться відео і отримаєте відповіді на багато запитань 😊
-
., будь ласка, натисніть на кнопку нижче протягом зазначеного часу, інакше Ви будете вилучені. Дякуємо! (20 сек) Powered by 1inch Network
-
Добрий ранок. Друзі підкажіть, може хто знає, де можна записати дитину 11 років на футбол, футзал. Було б добре район St. James.
-
Усім привіт 🙂 Така ситуація - я пропрацював у 2023 майже 5 міс у іншій провінції, потім залишив Канаду за сімейних обставин, то чи потрібно подавати податкову декларацію зараз , якщо планую повернутись?
-
Треба навіть якщо не плануєте повернутись. Вид були податковим резидентом Канади в 2023...
-
Читав , що треба працювати більше 6 міс , щоб отримати цей статус, може помиляюсь.
-
Доброго дня. Якщо тільки приїхали до Канади тиждень тому, все одно треба буде подаватися на такси зараз? Дякую
-
Доброго дня. Хтось з ваших дітей, 12-13 років грає у воллейбол? Буду рада, якщо поділетесь інформацією.
22 Jan 2023, 08:02
118037/234818
2 minutes ago