Українська Манітоба
-
Ті, хто зараз в Україні - то там школа виживання для лікарів просто…і якщо раніше то стосувалось більш конкретних лікарень, то наразі - це просто…навіть не знаю як то описати
-
Та взагалі по всьому. Медсестра в Канаді - це практично лікар, у неї набагато більший спектр обовʼязків і компетенцій, включаючи апаратні методи діагностики та лікування. Медсестра в Україні має набагато меншу відповідальність та менший простір для прийняття рішень, її обовʼязки більш функціональні та прості
-
В Дніпрі інтерни вчаться на практиці також швидко І то в Дніпрі, де бойові поранення вже норма майже 10 років… А зараз, так взагалі
-
10 років тому, коли я вчилася, наш університет можна було закінчити без корупції (як зараз, не знаю, там зараз інший ректор). Я вчилася в Дніпрі, тоді це ще була академія. А от на інтернатуру я потрапила в Полтаву, в медуніверситет, і от таааам… господи, там платиш навіть за те, що дихаєш. Освіта як така там в принципі нікого не цікавить. Корупція в найбільш дикому і неприкритому вигляді. По-різному буває. Але саме тому, що в очах Канади ці дипломи будуть рівними, я і не розумію всяких цих спрощених програм. Але це субʼєктивно все, справа ж іще і в стандартизації освіти. Сама освіта в медичних школах в Україні і в Канаді (США) різна настільки, що не зможе український лікар увійти в північноамериканську систему охорони здоровʼя з ноги, у нього елементарно інші підходи і зростав він на іншій системі розуміння людського організму взагалі, ну, неможливо це
-
Так, це правда. Але це протягом останніх 10-15 років тільки, раніше такого не було, основним хірургічним центром до цього вважалась не Мечка, а «тисячка» в Кривому Розі
-
Як на мене, то лікарі - це ті, хто вчиться взагалі все своє життя
-
Багато знайомих лікарів, особливо дитячих та хірургів, із Дніпра якраз їздять на навчання/семінари/шось типу відкритих операцій до США та інших країн… І самі в Мечникова проводять операції, де за їх роботою слідкують спеціалісти із інших країн. Бо досвід подекуди у них унікальний
-
Так Просто Дніпро знаходиться набагато ближче до лінії бойових дій…географія та логістика зробили свою справу. Вертольоти над Дніпром, які прямують до Мечки нікого не дивують. Хочеться, аби таких польотів було менше 😔
-
Кому цікава тема медицини, то ось сторінка української лікарки, яка закінчила Богомольця і поїхала далі вчитись і практикувати в США. Вона все дуже і дуже добре розказує, які шалені відмінності між українською та американською медициною. Ну а американська медицина, фактично, як у нас www.facebook.com/ivanka.nebor/
-
Вчора в Торонто на одному із будинків просто спроектували якусь анімацію… Натовп в основному проходив повз, лише «свої» там шось підкрикували трохи…але також проходили))