Українська Манітоба
-
Ого )
-
Я?. Та ні. Я тут ще з травня мерзну, старожил.
-
давайте хухайте))) гарного дня всім хто не любить цей мерзкій холод і слизькі дороги)
-
Ви в готелі чи вже зняли житло і роботу знайшли? Я читаю багато і чатів, і взагалі про канаду - вже просто голова закипає
-
Приїжджайте. Більше людей буде - нахукаєм.
-
Щось я ще не приїхав, а мені вже страшно
-
Ні.
-
Привіт. Робота за 14 баксів брудними це норм? Можно прожити сім'ї з трьох людей?
-
та маю такі, крапаюсь, але раніше такої фігні із сухими очами не було
-
Та й куди його вдягати, вінд чіл -45😭, фростбайт🥶
-
3 долара то не жарти☺️ туди, сюди вже 6.
-
Зрозумів. Може протримаємося на тому, що є, до початку розпродажу. Дякую за поради)
-
А, точно. Згодна. Ну корочє я не знаю тоді )))
-
Зарочка нормально так по прайсу тут...ще й шіпмент платний😭
-
Я не знаю, які вважаються народними, якщо чесно. Як на мене, то старі-добрі Зарочка та Н&М - це, імхо, народніше вже нікуди. Але ж там треба «виловлювати» норм якість (і таки іноді бувають «брульянти» 🥰 ). А так шоб фізично походити - ну от по торгівельних центрах (аутлет, поло парк) пройдіться та гляньте асортимент/ціни. Зараз ви, імхо, найгірший час обрали, бо як раз поміж Чорною Пьятнтцею та Різдвом всі тримають (а то й гилять більше) ціни. Ну, якісь десь залишки розпродаються, але небагато.
-
Дякую за пораду!
-
Подавайте аплікації на отримання Різдвяного Кошика до 22-00 сьогодні
-
Запрошуємо українців подавати аплікації на отримання Різдвяного кошика. Для цього потрібно просто заповнити просту онлайн-форму до 6 грудня! КУК Манітоба співпрацює з організацією Christmas Cheer Board, щоб підтримати українських біженців у Манітобі і дати можливість новоприбулим українцям отримати благодійного Різдвяного кошика з продуктами та іграшками для дітей до 14 років. Новоприбулі українці, які відповідають вимогам, тепер можуть подати аплікацію на отримання благодійного Різдвяного кошика через спеціальний процес, створений для підтримки новоприбулих українців у Манітобі. Нова аплікація на отримання благодійних Різдвяних кошиків для новоприбулих українців: forms.gle/YquC1fNn5QJp48SK6 Подати аплікацію можна до 6 грудня. ВАЖЛИВО: тим, хто вже подали аплікацію на отримання благодійного Різдвяного кошика з організацією Christmas Cheer Board цього року, не потрібно подавати аплікацію до КУК Манітоба.
-
Всі вони плюс мінус з однаковими цінами. Може десь є розпродаж старих моделей, а так ціни наприклад на абібас будуть однакові скрізь. Можна пройтись по молам як Outlet, Polo Park або Kildonan place. Щось там знайдете.
-
Про дитячі "освітні" 🧑🎓рахунки в Канаді. RESP (Registered Education Savings Plan) - це рахунок для навчання вашої дитини у коледжі чи університеті. 👍 Цей рахунок стимулюється урядом Канади 🇨🇦 спеціальними грантами. На кожен відкладений батьками долар, уряд додає 20% (максимум $500 "урядових" щорічно). Максимально, поки дитина досягне 18 років, держава може додатково надати $7200‼ на "освітній" рахунок дитини, плюс ще $2000, якщо дитина проживає у сім"ї з низькими доходами. Фактично, за рахунок цієї програми, дитина отримує гроші на перший рік університету чи коледжу 😎. Наприклад, якщо ви щомісяця відкладаєте по $210 на "дитячий" рахунок, то протягом року ви накопичуєте трохи більше $2500 і таким чином маєте змогу отримати максимальний додатковий грант від уряду. Якщо відклали тільки, скажімо, $1000, то держава додасть $200 (+20%). Урядові виплати відбуваються щомісячно. ☝️ Заощадження на такому рахунку інвестуються у акції, бонди, різні типи фондів, які торгуються на інвестиційних ринках Канади та США. Інвестування можна робити через фінансових радників у банках, які наполегливо рекомендують інвестувати у інвестиційні фонди банків, де вони працюють. ☝️ У більшості випадків клієнти не вникають у деталі, тримаючи гроші в тих "банківських" фондах під 3-4% річних, які заледве покривають інфляцію. Звичайно, фонди можна поміняти, однак це не завжди зручно, бо у багатьох банках це робиться через фінансового радника (знову ж таки, щоб мати можливість залишити капітал у "банківських" інвестиційних фондах). ❗Наголошу, що при відкритті рахунку RESP обов"язково краще відразу подати аплікації на два гранти (для постійних резидентів Канади або громадян): ✅ Canada Education Savings Grant (CESG) та ✅ Canada Learning Bond (CLB). Саме цей грант дав перших $600 на наш "дитячий" рахунок. Цей грант залежить від доходів сім"ї, однак в більшості випадків, його дають практично усім новим іммігрантам. ☝️ Подати аплікацію від вашого імені може як фінансовий радник у банку, так і незалежні онлайн-брокери (для прикладу Questrade, Wealthsimple, Qtrade та інші). Вам потрібно лише заповнити та підписати кілька документів та загрузити через вебсайт. 👉👉👉 В даному пості я згадую канадську компанію Wealthsimple - надзвичайно популярного брокера, який не має мінімального депозиту, і почати можна хоч з $1 (одного долара)‼ Інші мають вимоги мінімального депозиту від $1000. Цей онлайн-брокер має два типи рахунків. Ось коротко про ті типи рахунків. 1️⃣ САМОСТІЙНЕ ІНВЕСТУВАННЯ. Ви відкриваєте рахунок, аналізуєте ринок і купляєте фонди чи акції, а далі відповідно корегуєте свій портфель. В цьому випадку потрібно багато читати, моніторити ринок хоча б щотижнево чи щомісячно (залежно від ризику) та самостійно приймати рішення. 👉 Ось посилання на реєстрацію в Wealthsimple з БОНУСОМ - ДВОМА АКЦІЯМИ від канадських компаній, які торгуються на біржі або $25: my.wealthsimple.com/app/public/trade-referral-signup?code=L4FYWG Відкриття рахунку займає кілька хвилин навіть через ваш смартфон. ⛔ Застереження! Якщо ви НЕ знаєтесь на інвестуванні, НЕ маєте часу вивчати цю галузь та маєте інші пріоритети, НЕ відкривайте дитячий "освітній" рахунок для самостійного менеджменту. Краще - другий варіант. 2️⃣ ІНВЕСТУВАННЯ НА АВТОПІЛОТІ - фактично це той самий радник, але який на противагу банківському працівнику, до якого потрібно телефонувати, робить це автоматично. Ви обираєте ризик для вашого інвестиційного портфелю, а Wealthsimple АВТОМАТИЧНО балансує ваш портфель. Ви можете міняти рівень ризику від 1 до 10 для вашого комфорту. Це ідеальний спосіб, якщо не хоче вникати хоча б поверхово у нюанси інвестування, щоб розуміти, що таке Exchange-Traded Funds (ETF), Mutual Funds, stocks, bonds і таке інше. 👉👉 Відкрити RESP-рахунок для "інвестування на автопілоті" можна тут wealthsimple.com/invite/canadian
22 Jan 2023, 08:02
12187/231321
9 minutes ago