Українська Манітоба
-
Якщо ви все як я проектуєте на себе то буде мʼяко кажучи важко, особливо якщо переживали бодай щось схоже бо як би то прикро не було у всіх містах де були рос військові(чи поряд) все однаково і по жорстокості, і по болю людей, і по звірствам… всі знають про Бучу і Ірпінь, але не всі знають про Ягідне в Чернігівській області бо то не так ефектно показати на міжнародній арені(викличе не стільки резонансу бо це не столиця), однак це ж не зменшує їх страждань… в мене там була клієнтки кума і ці розповіді то жах, мені від короткої історії було морально тяжко, не те щоб щось із цього бачити… ось такі зараз приблизно розмови майстра манікюру з клієнтами😢 чи хтось помер, хто за день посивів, кого поранило і хто в полоні, кого ледь не зґвалтували, у кого як птср проявлявся і чи довго, хто як виїжджав під обстрілами чи ні… кожен з міст які були на фронтовій лінії має свою розповідь і просто коли дивишся цей фільм то наче все проживаєш знову прям дуже тяжко морально! Я не впевнена чи змогла б я це дивитись в кінозалі і це в мене всі живі слава Богу по найближчих родичах/друзях
-
От я хотіла те саме написати. Якщо маєте “досвід війни», не треба себе зайвий раз добивати. Якщо переживали в теорії, не в Україні - можна подивитися.
-
Цей фільм дуже корисний саме для закордонного споживача . Сподіваюся, він візьме ще нагород ! І його подивиться максимальна кількість західної аудиторії
-
Я не можу це пояснити, але коли я бачила подібні жахи до повномасштабної мені було погано і тяжко, але це мене не кидало в пару днів без сну і страху за життя/цілісність своєї дитини, а от вже як виїздили виключно по наводках військових самі, сиділи в підвалі і не знали чи буде де їжу взяти в разі чого, коли кума виїздила вагітна на 8 місяці по замінованих полях бо шляху іншого немає, коли знайома народжувала в підвалі пологового сама, хоча повинен бути кесарів розтин але відсутність світла/лікарів і тд. Якось після цього проживаєш по іншому, дай Бог нікому ніколи не мати такого порівняння. Буде важко всім це однозначно, головне собі цим не дати поштовх до птср чи подібного, себе кожен знає краще за іншого
-
Я дивилась. Для мене фільм відносно «легенький». Бо він перебував у відносно безпечних на той момент місцях, ще й швидкі по тому району їздили… це взагалі містика, але як бачимо, таке таки було…і генератори поруч з ним були… Там не показано реального побуту кожного двору. Думаю варто подивитись кожному, щоб хоч трохи віддалено зрозуміти що там відбувалось.
-
Ні, вона для спілкування і обговорення
-
Ця група для обговорення життя у Манітобі. Фільм будуть показувати у Вінніпезі, про Україну, що є дуже важливо. То ми і обговорюємо.