Українська Манітоба
-
є форма т4. І поле income tax порожнє
-
На парт-тайм роботу є Т4 форма? Якщо немає, то треба платити податки
-
Оподатковуються. Просто частина податку повертається. Однак, не повертається СРР та ЕІ на перші 15к На перші $15к доходу нараховується тільки 15% повернення, а це $2250 non-refundable credit.
-
3059 це вже з вашими кредитами і ТД і не забувайте що перші 15k не оподатковуються, тобто з 8к - 3к податків
-
Ви ж враховуйте, що приблизно перші 15к не оподатковуються
-
Так. Але поверненя 3404 за подружжя. А за парт тайм… 🤦♀️
-
Однак, якщо працював тільки чоловік, а дружина не працювала, то буде ще податковий кредит за Personal Basic Amount від дружини.
-
Додайте ще CPP+EI.
-
СРР пусто, щось для ЕI. Але це загальна сума 3059. Та повнiстю повертається
-
Ну він взагалі не факт що платив CPP, якщо знаходиться тут перший рік. Іншуренс то по суті і не податок. Не зовсім тоді зрозумів про 15к. Судячи з мого прикладу та інших, приблизно і виходить, що середній відсоток податку зовсім не 30% (чи скільки там для нашого невеликого порогу), а якраз річна зп мінус ~15k. Просто податок розмазується на весь рік бухгалтером з роботи, от і виходить відсоток менший. Хіба не так?
-
Наша
-
Ну так, бо ж несплачені податки на частину доходу.
-
вже побачила, що не на ту CPP глянула. Так. І програма порахувала з моїми 0.00 поверненя 3404. Але якщо я додаю парт тайм, то поверненя 2190 🥺
-
CPP у вас є. Ви заплатили СРР $1296, ЕІ $386, податку на доходи $3059. Всього: $4741 Скоріше за все, десь була переплата, тому вам будуть повертати трохи
-
Я це розумію і не мав на увазі, що вони прямо не оподатковуються. Просто для тупої математики так легше "прикинути".
-
Чому я думала, що на парт тайм менше податків? 🤔 Ми порахували з чоловіком, що з таким податком він працював за 12.78 за годину. Піду 😐🔫
-
СРР платиться незалежно, чи перший рік чи ні. Тільки на перші $3500 не нараховується СРР www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/businesses/topics/payroll/payroll-deductions-contributions/canada-pension-plan-cpp/cpp-contribution-rates-maximums-exemptions.html
-
Про 15к Дмитро правильніше написав, не не оподатковуються, а оподатковуються , а потім повертаються і як ви сказали бухгалтера то тут розмазують на рік, тому часто при зміні роботи посеред року повернення більші на цей рік бо податки переплачені.
-
Але вiд того не легше, бо виходить що без парт тайм майже вся сума податку це сума поверненя. А якщо додати тих несчасних 4680 то це вже -1200 🥺😭😭😭
-
Так не рахується. Візьміть тепер і вирахуйте ваш average tax з урахуванням повернення податків. Це буде дуже невеликий податок, бо у вас невеликий дохід.
22 Jan 2023, 08:02
41 minutes ago