Дивлячись на суми, бо СRA не дивиться у ваш банк, це просто фізично анріал. Але якщо це ваш основних дохід, то скоріш за все через пару років виникнутть питання чому немає чогось на декларації
Так це я знаю що я їх заробив. Але переказ крипти не вказано за шо саме ця крипта і від кого. Питання чи може CRA а бо банк спитати від кого гроші якщо вони переведені в канадскій доллар з coinbase.
Є сайт koinly, який збирає фніу по всій крипті, яка у вас є і вираховує дохід з криптовалюти, який вам треба подати як дохід. Бо якщо ви вклали 5 дол, а вивели 8, то ваш дохід це 3, а не 8. Тому корисна штука, щоб знати
Ось цікаво а якщо я заробляю гроші онлайн. Переводжу криптою на coinbase а звідти вивожджу на чекенг. Чи є це доходом. Перевод на coinbase не бізнес рахунок а звичайний....
Це все одно, треба декларувати світові доходи також, бо ви податковий резидент тут. Навіть якщо б у вас був ФОП в Україні, а ви б їм керували з Канади, податки тут теж платити треба було б
Якщо б це було на рік, то незначне, але так як це +- стабільно у місяць, то треба декларувати. Це ваша відповідальність. Проти цього самозайнятого доходу модна списувати витрати
Це неважливо, взагалі-то. Якщо ви маєте бізнес і декларуєте доходи, то у вас має бути реєстр транзакцій чи надання послуг клієнтам тощо.
Як з вами розраховувались клієнти - це вже інше питання.
Неважливо, де географічно ваш дохід чи бізнес.
Якщо ви займаєтесь бізнесом чи ви є self-employed, все залишається те саме.
Ви - податковий резидент Канади.
Але це все стасуется виключно бізнесу на території Канади або надання послуг з території Канади... а тут питання про те як бути якшо маеш торгівлю акціями за межами Канади та без участі канадских фінустанов
а у якого спеціаліста взагалі потрібно брати консультації щодо таких питань? Це бізнес-консультант або бухгалтер або як це правильно називається в Канаді?
Так, але водночас і Канади, якщо ви проживаєте в Канаді.
Оскільки між Канадою та Україною є договір про уникнення подвійного оподаткування, то ви робите взаємозалік сплаченого податку в Україні і платите тільки різницю в Канаді