Українська Манітоба
-
Коли закінчиться війна, він зможе по канадському паспорту заїхати і виїхати (а деякі і зараз так роблять), як його затримають на кордоні - дзвінок в канадське посольство і не зважаючи на те, що Канада попереджує, про небезпеку подорожей з канадським паспортом до країн в яких у вас є громадянство, посол буде змушений допомагати забрати канадійця на його нову батьківщину, і так як в України і Канади відносини добрі - 99% що навіть до посла діло не дійде, хоча потрібно лишити 1% на різні неадекватні дії зі сторони митників, клерків посольства і тд
-
Весна, а тому не забувайте про цих милих створінь у лісах. 🥱Not a morning person? 🐻Me neither. So please give me plenty of space if you see me. ✋stay at least 30 m (3 buses) away from me, NO SELFIES! 😮I don’t like surprises so make lots of noise when walking on trails 🍕If I find human food, I will stop looking for my own food and will become a threat to you Help to keep me and my friends safe when you visit: ow.ly/hrMt50Rf6eP
-
ні, було роз'яснення від уряду. Заявили що вони не будуть втручатися у справи своїх громадян щодо їх обов'язків в інших країнах, де в них є громадянство. Тобто якщо громадянин України навіть з паспортом Канади потрапить в ТЦК то за ним не відправлять канадський спецназ щоб його визволити.
-
Не знаю про найсмачніше, але вже в котре бачу, як громадні черги стоять під Sargent Sundae (в моєму випадку на Portage)
-
Спецназ не відправлять :) але посол буде змушений вам допомагати, як може, ви ж для нього рідні канадійці так як і для України українці, просто це буде обмежена допомога, наприклад його можуть не пустити до вас як в якихось не дружніх країнах, як Єгипет, але у випадку України то треба постаратись, щоб після прохання канадського посла вас не випустили. Буду вдячний за посилання на роз'яснення уряду.
-
Штраф буде. Тіко не йому, а вам, бо ви офіційний опікун дитини. І все. За неофомлення паспорту.
-
Так, це незаконно. Бачила нещодавно сторіс дівчини, яка вже 10 років канадійка, а український паспорт у неї давно протермінований, вона їхала в Україну. Її кілька годин протримали на кордоні і виписали штраф за протермінування паспорту. Але вона сказала правду, що є громадянкою двох держав. Якби не сказала, можливо, проблем би не було, але знову-таки - це незаконно.
-
А якщо законний? Перевищила швидкість на орендованій машині десь в Ємені, наприклад?
-
Консула. Посол то не для вас. Арешт незаконний, або якісь дії з боку влади країни
-
Я просто не можу згадати ситуацію, в якій би мені прийшло в голову закордоном звертатись до українського посла 🤔 але я і в тюрмі ще ніколи не була, якщо це важливо
-
А взагалі, в яких ситуаціях в чужій країні має сенс звертатися за допомогою до посла? Як це працює?