Українська Манітоба
-
Ні, наче це завжди було заборонено. А у вас в паспорті є місце народження чи ви його прибрали, коли отримували паспорт?
-
Можливо, ви настільки вже оканадились, що їм навіть в голову не приходить щось питати)
-
Вони тут не зовсім коректно використовують термін «подвійне громадянство», але суть така
-
По базі. Якщо співпаде, спробують затримати
-
Знайшла. Це інфа за 2020-й, тобто не нова
-
Привітання з прикордонником, який вбиває тебе поглядом, завжди означало закінчення подорожі) правда, мене частіше перевіряли прикордонниці і завжди це було неприємно і доволі страшно
-
Ви в'їжджаєте до України. Прикордонник дивиться в ваш канадський паспорт і бачить що ви Victoriya Petrenko 12.12.1970 місце народження Kyiv. І він починає підозрювати що ви не тільки громадянка Канади. Він відкриває базу даних і вбиває - чи не існує в нас такої самої. І опа - бачить що існує така громадянка. Він вас затримує і починає питати - це співпадіння, чи ви дійсно українка яка це приховує. В них є загальна база людей і паспортів, які були видані. Я думаю що якщо ви виїхали з України ви ж раніше український паспорт робили закордонний. От і все.
-
Знайома вернулась з України того тижня, вʼїзджала та виїзжали по канадському паспорту проблем не було, ніхто нічого не питав, народженна в Україні.
-
Або навіть не в Україні, просто батьки оформили громадянство за фактом власного
-
Я маю знайомого, який під час воєнного стану так їздив. Його речі перевіряли, чи не має він українського паспорта. Але він мав лише канадський і його відпустили. Він, правда, в Канаді живе років 15. В'їжджав і виїжджав тільки по канадському паспорту. Але сказав, що більше так не ризикуватиме.
-
Бо жінка. Я ж кажу, що так то всім пофігу, бо максимум, вам можуть спробувати незаконний перетин кордону інкримінувати. І то воно в суді розсиплеться. Інша справа коли це чоловік мобілізаційного віку. На доу доречі був топік про кількох таких невдах.