Українська Манітоба
-
Я вже написав до ТЦК, щоб оновити дані. Як буде відповідь від них, то скажу. На сьогодні я не порушив жодного закону України щодо мобілізації. Ухилянтом може бути той, кого мобілізували, а він не з'явився, а отже порушив закон. Якщо людина виїхала з України до війни або під час війни законно, то це не ухилянти. Ті, хто переробили Типу чи перешли горами в Румунію, є ухилянтами.
-
Такого він не каже, не видумуйте. Прийнятий закон про мобілізацію не зобов'язує негайно їхати до України, а тільки оновити дані.
-
Це Ваше трактування, воно логічне, але не відповідає дійсності. Той, кого мобілізували, той дезертир, а ухилянт поняття набагато ширше, і Ви під нього попадаєте
-
По телику кажуть то не важливо і пан Кулеба каже це не важливо, усі ухилянти кто має українське гражданство і не в Україні. Так що то усе відмазки, я там доначу, ботрачу чи ще щось. Всі додому
-
Те, що ви написали, немає жодного юридичного сенсу.
-
Те, що закон не вимагає, не значить, що Ви не ухилянт, як на те пішло. Вас просто не можуть притягнути до відповідальності, принаймні поки що
-
Хто такі ухилянти від мобілізації Адвокат Юридичної консалтингової компанії Де-Юре Лариса Кісь прокоментувала, що термін ″ухилянт від мобілізації″ в суспільстві має насамперед емоційно-моральне забарвлення, а вже потім — юридичне. В юридичній площині ухилянт — це особа, стосовно якої набрав законної сили вирок суду за ухилення від призову на військову службу, обліку чи зборів (ст. 335-337 КК України). Порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізацію має адміністративне покарання (ст.210, ст.210-1 КУпАП). Всі інші дії, направлені на непотрапляння до поля зору ТЦК та СП, лежать суто в моральній площині.
-
Тобто ви зарегестрируєтесь у електроному кабенеті призовника і як тількі прийде повідослення що пора, то поїдите?
-
Ухилянт це той, хто робить якісь дії для запобігання мобілізації. Я за останні 6 років таких дій не робив. Ще раз: новий закон не вимагає їхати до України, принаймі зараз.
-
Воно відповідає юридичному сенсу. Емоції тут не враховуються.
-
100% Я теж рознилася — ой, роботу треба шукати, ой мені будуть відмовляти. А це все нормальне життя, це не труднощі порівняно з людьми на фронті та з тими на кого падають ракети. А вони ще і на роботу якось ходять під ракетами
-
От саме, щоб не порушити закон, я оновлю свої дані для ТЦК. На сьогодні це все, що від мене вимагають. Закон не вимагає їхати до України.
-
Я керуюся виключно логікою та законами, емоції у таких випадках дуже шкодять.
-
Багато що немає юридичного сенсу, але воно існує. Залишилося чекати зовсім трохи, і юридичний сенс появиться, якраз коли запрацює е-кабінет
-
Якщо буде вимога, то можливо так і буде. Але за неофіційними джерелами, то не будуть призивати тих, хто має ПР та громадянство інших одержав, щоб не провокувати міжнародні скандали. Будуть роз'яснення за кілька днів.
-
Цирк блін Люди міряються хто більший ухилянт 🤦♀️
-
Тегніть мене , коли всі мужики будуть збиратися 🌚🌚🌚😁
-
Ох сьогодні цікаво буде 😂 А поки що ніхто не написав , коли всі дружньо їдемо на мед огляд 🌚🤣
-
Ухилянт, це жаргон, який юзають ддя психологічного тиску на чоловіків.
-
А можно посилання , куди там що оновити треба ?
22 Jan 2023, 08:02
144505/238687
4 minutes ago